Εμφυτεύματα Δοντιών | Γλυφάδα


Εμφυτεύματα Δοντιών Γλυφάδα


Ένα οδοντικό εμφύτευμα είναι μια βίδα τιτανίου που εμφυτεύεται στη γνάθο. Η διαδικασία εμφύτευσης ενός εμφυτεύματος με το οστό ονομάζεται οστεοενσωμάτωση.
Αλλά τι είναι ένα οδοντικό εμφύτευμα και τι μπορεί να κάνει με την αντικατάσταση των δοντιών που οι γέφυρες ή οδοντοστοιχίες, δεν μπορούν να κάνουν;

Οι γέφυρες απαιτούν την κοπή της δομής των δοντιών από τα γειτονικά δόντια και οι μερικές οδοντοστοιχίες απαιτούν άλλα δόντια για να τα κρατήσουν στη θέση τους. Αυτά τα δόντια εξασθενούν σοβαρά από τις δυνάμεις μάσησης στις μερικές οδοντοστοιχίες. Η  Αμερικάνικη Ακαδημία Οδοντιατρικής Ενφύτευσης (AAI) δηλώνει ότι η μέση διάρκεια ζωής μιας γέφυρας είναι 5-10 χρόνια και ο ρυθμός αποτυχίας των δοντιών που συγκρατούν γέφυρα ή μερική οδοντοστοιχία είναι περίπου 30%. Όσο για τις ολικές οδοντοστοιχίες, αυτές μπορούν να γλιστράνε και να περιορίσουν τα είδη των τροφίμων που μπορείτε να τρώτε.

Ωστόσο, όταν ένα εμφύτευμα αντικαθιστά ένα δόντι, το εμφύτευμα παρέχει σταθερότητα στην οσφυϊκή χώρα χωρίς να βλάπτει τα δόντια. Σύμφωνα με το AAID, το μακροπρόθεσμο ποσοστό επιτυχίας για οδοντικά εμφυτεύματα είναι 97%. Τα οδοντικά εμφυτεύματα εξαλείφουν τα προβλήματα που σχετίζονται με άλλες μεθόδους αντικατάστασης και επιτρέπουν στους ανθρώπους να τρώνε οτιδήποτε με σιγουριά. Ένα εμφύτευμα μπορεί να αντικαταστήσει ένα δόντι που λείπει, αλλά μόνο τέσσερα εμφυτεύματα μπορούν να αντικαταστήσουν όλα τα άνω ή κάτω δόντια. Ο αριθμός εξαρτάται από την ποιότητα και το μέγεθος της γνάθου σας.

Όσο μεγαλύτερο είναι το εμφύτευμα, τόσο λιγότερα εμφυτεύματα χρειάζονται για να υποστηρίξουν την αντικατάσταση πολλών δοντιών. Τα δόντια αντικατάστασης θα προσαρτηθούν σε αυτά τα εμφυτεύματα. Σύντομα, θα μπορείτε να μασάτε όπως και με τα φυσικά δόντια σας.

Τοποθέτηση

Ένα εμφύτευμα τοποθετείται κάνοντας πρώτα μια σχισμή στον ιστό των ούλων πάνω από τη θέση του δοντιού που λείπει. Στη συνέχεια γίνεται ένα παρασκεύασμα στο οστό χρησιμοποιώντας τρυπάνια διαφόρων μεγεθών, μετά τα οποία το εμφύτευμα βιδώνεται στο οστό. Αυτή η διαδικασία μπορεί να πραγματοποιηθεί με τοπική ή γενική αναισθησία, και είναι μια ανώδυνη λειτουργία. Το εμφύτευμα πρέπει να μείνει μεσα στο κόκκαλο για 3-6 μήνες πριν από την τοποθέτηση των προσθετικών αποκαταστάσεων.

Η επιτυχής τοποθέτηση των οδοντικών εμφυτευμάτων απαιτεί μια ομαδική προσέγγιση από ένα χειρουργό, ο οποίος τοποθετεί χειρουργικά το εμφύτευμα και έναν οδοντίατρο ο οποίος θα κάνει τις προστετικές αποκαταστάσεις.
Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Χειρουργών Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής (AAOMS), άτομα όλων των ηλικιών μπορούν να έχουν εμφυτεύματα, εκτός από παιδιά που ακόμα η γνάθος τους μεγαλώνει. Ακόμη και αν έχετε απώλεια οστού λόγω ουλίτιδας υπάρχουν διαδικασίες οστικής μεταμόσχευσης που μπορούν να εκτελεστούν έτσι ώστε να μπορούν να τοποθετηθούν εμφυτεύματα. Τα άτομα με υπάρχουσα ιατρικά προβλήματα μπορούν επίσης να έχουν εμφυτεύματα αν ελέγχονται τα προβλήματά τους. Ο οικογενειακός οδοντίατρος μπορεί να αξιολογήσει την κατάστασή σας και να σας συμβουλεύσει ποια θεραπεία εμφυτεύματος πρέπει να χρησιμοποιηθεί. Εάν έχετε οδοντοστοιχίες ή λείπουν τα δόντια, τα εμφυτεύματα μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής σας και να σας δώσουν εμπιστοσύνη όταν τρώτε ή χαμογελάτε. Είναι εύκολο να διατηρηθούν με το βούρτσισμα και το νήμα, όπως και τα φυσικά δόντια σας

Τα περισσότερα οδοντικά εμφυτεύματα είναι επιτυχή και υπάρχουν μερικά βήματα που
μπορείτε να λάβετε για να εξασφαλίσετε την επιτυχία.

  • Καλή στοματική υγιεινή – βουρτσίστε δύο φορές την ημέρα και κάνετε νήμα μία φορά την ημέρα. Τα μεσοδόντια βουρτσάκια, μπορούν να βοηθήσουν στον καθαρισμό των δύσκολα προσβάσιμων περιοχών γύρω από το εμφύτευμά σας.
  •  Σταματείστε το κάπνισμα – το κάπνισμα μπορεί να αποδυναμώσει τη δομή των οστών και μπορεί να συμβάλει στην αποτυχία εμφύτευσης.
  •  Επισκεφθείτε τον οδοντίατρό σας τακτικά – οι καθαρισμοί και οι εξετάσεις κάθε έξι μήνες μπορούν να σας βοηθήσουν να διασφαλίσετε το εμφύτευμά σας σε καλή κατάσταση .
  •  Αποφύγετε να μασάτε σκληρά τρόφιμα – μην μασάτε σκληρά αντικείμενα όπως πάγο και σκληρές καραμέλες γιατί μπορούν να σπάσουν τη στεφάνη και τα φυσικά δόντια σας.

 


 

 


Για να μάθετε το ακριβές κόστος της απονεύρωσης δοντιού ή αν θέλετε επιπλέον πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τους παρακάτω τρόπους:

 

Τηλεφωνικά  2114167676

Email  info@marialalousi.com

Φόρμα επικοινωνίας (Εδώ)

βάση 48 αξιολογήσεων.
Evi Goggolidou
2021-09-27
επαληθεύτηκε
Εξαιρετική για σφραγίσματα δοντιών και καθαρισμό!
Nikolas Afordakos
2021-09-14
επαληθεύτηκε
Επισκέφθηκα την Δρ. Λαλούση για μια δυσκολη περίπτωση οδοντικού εμφυτεύματος και έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα. Η Δρ. Λαλούση έχει εμπειρία για να διαχειριστεί ακόμα και τις πιο δύσκολες περιπτώσεις και από εδώ και πέρα θα είναι η πρώτη μου επιλογή για όλες τις οδοντιατρικές εργασίες.
Itachi Uchiha
2021-09-06
επαληθεύτηκε
Δεν θα σχολιάσω για πτυχία και εμπειρία. Εμένα αυτό που μ'εντυπωσίασε ήταν το απαλό της χέρι. Να μπορώ να πηγαίνω σε ένα ιατρείο χωρίς να φοβάμαι τον πόνο. Η καλύτερη οδοντίατρος στη Γλυφάδα.
Meat Slabs
2021-09-05
επαληθεύτηκε
Μοντερνο οδοντιατρειο με ευκολη προσβαση στο κεντρο της Γλυφάδας, με ιδιαιτερη προσοχη στην υγιεινη και στην καθαριοτητα. Αψογο αισθητικο αποτελεσμα με την ολοκεραμικη θηκη σε μπροστινο δοντι. Η οδοντιατρος μου εξηγησε αναλυτικα ολες τις πιθανες λυσεις.
Δεσποινα Τζηλιαλη
2021-09-04
επαληθεύτηκε
Η οδοντίατρος Μαρία Λαλουση έκανε εξαιρετική δουλειά. Η θεραπεία ουλίτιδας μου έσωσε πραγματικά το στόμα και η λεύκανση με έκανε να έχω ξανά αυτοπεποίθηση για τα δόντια μου!!
alex athiniotis
2021-09-04
επαληθεύτηκε
Εξαιρετική δουλειά. Η οδοντίατρος Μαρία Λαλουση είναι πραγματικός επαγγελματίας. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από το σφράγισμα και τον καθαρισμό!!
Braum Fredd
2021-08-31
επαληθεύτηκε
I had a terrible tooth ache and i went to her dental office without an appointment. Thankfully she was not busy and took care of my pain. Thank you Maria. I definitely recommend her to everyone especially to native English speakers since her English is on point. You are the best dentist in Glyfada. Thank you 🙂
Aristotelis Tsagkarogiannis
2021-08-19
επαληθεύτηκε
The professionalism and friendliness of Dr Maria Lalousi is outstanding! The best dental care I have ever experienced! Great office located directly in downtown of Glyfada.
Grigorios Vichos
2021-08-16
επαληθεύτηκε
Από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας μας, όταν επισκέφτηκα το οδοντιατρείο της κας Λαλουση στη Γλυφάδα, κατάλαβα ότι είχα να κάνω με μια σοβαρή επαγγελματία. Στο πρόσωπο της Μαρίας βρήκα κυρίως μια φίλη. Αυτό που με κέρδισε πέρα από την αξιοπιστία της, ήταν ο τρόπος που με φρόντισε, συνεπής, φιλικός και ειλικρινής. Πρόκειται για μια σοβαρή επαγγελματία που είναι πρόθυμη να βοηθήσει ανά πάσα στιγμή και όποτε χρειάστηκα την βοηθεια της ήταν άμεση. Θεωρώ σημαντικό να υπάρχει ένας άνθρωπος τον οποίο μπορείς ανά πάσα στιγμή να εμπιστευτείς, ώστε να σε βοηθήσει σε μία κρίσιμη στιγμή.
Glykeria Gkougkoudi
2021-08-14
επαληθεύτηκε
Επιστημονική κατάρτιση και ήθος. Συνιστώ ανεπιφύλακτα για υγιή δόντια και για λεύκανση με την οποία έχω μείνει πολύ ευχαριστημένη

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart