Εμφυτεύματα Δοντιών στη Γλυφάδα

Ένα οδοντικό εμφύτευμα είναι μια βίδα τιτανίου που εμφυτεύεται στη γνάθο. Η διαδικασία εμφύτευσης ενός εμφυτεύματος με το οστό ονομάζεται οστεοενσωμάτωση.

Αλλά τι είναι ένα οδοντικό εμφύτευμα και τι μπορεί να κάνει με την αντικατάσταση των δοντιών που οι γέφυρες ή οδοντοστοιχίες, δεν μπορούν να κάνουν;

Οι γέφυρες απαιτούν την κοπή της δομής των δοντιών από τα γειτονικά δόντια και οι μερικές οδοντοστοιχίες απαιτούν άλλα δόντια για να τα κρατήσουν στη θέση τους. Αυτά τα δόντια εξασθενούν σοβαρά από τις δυνάμεις μάσησης στις μερικές οδοντοστοιχίες. Η  Αμερικανική Ακαδημία Οδοντιατρικής Εμφύτευσης (AAI) δηλώνει ότι η μέση διάρκεια ζωής μιας γέφυρας είναι 5-10 χρόνια και ο ρυθμός αποτυχίας των δοντιών που συγκρατούν γέφυρα ή μερική οδοντοστοιχία είναι περίπου 30%. Όσο για τις ολικές οδοντοστοιχίες, αυτές μπορούν να γλιστράνε και να περιορίσουν τα είδη των τροφίμων που μπορείτε να τρώτε.

Ωστόσο, όταν ένα εμφύτευμα αντικαθιστά ένα δόντι, το εμφύτευμα παρέχει σταθερότητα στην οσφυϊκή χώρα χωρίς να βλάπτει τα δόντια. Σύμφωνα με το AAID, το μακροπρόθεσμο ποσοστό επιτυχίας για οδοντικά εμφυτεύματα είναι 97%. Τα οδοντικά εμφυτεύματα εξαλείφουν τα προβλήματα που σχετίζονται με άλλες μεθόδους αντικατάστασης και επιτρέπουν στους ανθρώπους να τρώνε οτιδήποτε με σιγουριά. Ένα εμφύτευμα μπορεί να αντικαταστήσει ένα δόντι που λείπει, αλλά μόνο τέσσερα εμφυτεύματα μπορούν να αντικαταστήσουν όλα τα άνω ή κάτω δόντια. Ο αριθμός εξαρτάται από την ποιότητα και το μέγεθος της γνάθου σας.

Όσο μεγαλύτερο είναι το εμφύτευμα, τόσο λιγότερα εμφυτεύματα χρειάζονται για να υποστηρίξουν την αντικατάσταση πολλών δοντιών. Τα δόντια αντικατάστασης θα προσαρτηθούν σε αυτά τα εμφυτεύματα. Σύντομα, θα μπορείτε να μασάτε όπως και με τα φυσικά δόντια σας.

Τοποθέτηση Εμφυτευμάτων

Ένα εμφύτευμα τοποθετείται κάνοντας πρώτα μια σχισμή στον ιστό των ούλων πάνω από τη θέση του δοντιού που λείπει. Στη συνέχεια γίνεται ένα παρασκεύασμα στο οστό χρησιμοποιώντας τρυπάνια διαφόρων μεγεθών, μετά τα οποία το εμφύτευμα βιδώνεται στο οστό. Αυτή η διαδικασία μπορεί να πραγματοποιηθεί με τοπική ή γενική αναισθησία, και είναι μια ανώδυνη λειτουργία. Το εμφύτευμα πρέπει να μείνει μέσα στο κόκκαλο για 3-6 μήνες πριν από την τοποθέτηση των προσθετικών αποκαταστάσεων.

Η επιτυχής τοποθέτηση των οδοντικών εμφυτευμάτων απαιτεί μια ομαδική προσέγγιση από ένα χειρουργό, ο οποίος τοποθετεί χειρουργικά το εμφύτευμα και έναν οδοντίατρο ο οποίος θα κάνει τις προσθετικές αποκαταστάσεις.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Χειρουργών Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής (AAOMS), άτομα όλων των ηλικιών μπορούν να έχουν εμφυτεύματα, εκτός από παιδιά που ακόμα η γνάθος τους μεγαλώνει. Ακόμη και αν έχετε απώλεια οστού λόγω ουλίτιδας υπάρχουν διαδικασίες οστικής μεταμόσχευσης που μπορούν να εκτελεστούν έτσι ώστε να μπορούν να τοποθετηθούν εμφυτεύματα. Τα άτομα με υπάρχουσα ιατρικά προβλήματα μπορούν επίσης να έχουν εμφυτεύματα αν ελέγχονται τα προβλήματά τους. Ο οικογενειακός οδοντίατρος μπορεί να αξιολογήσει την κατάστασή σας και να σας συμβουλεύσει ποια θεραπεία εμφυτεύματος πρέπει να χρησιμοποιηθεί. Εάν έχετε οδοντοστοιχίες ή λείπουν τα δόντια, τα εμφυτεύματα μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής σας και να σας δώσουν εμπιστοσύνη όταν τρώτε ή χαμογελάτε. Είναι εύκολο να διατηρηθούν με το βούρτσισμα και το νήμα, όπως και τα φυσικά δόντια σας

Τα περισσότερα οδοντικά εμφυτεύματα είναι επιτυχή και υπάρχουν μερικά βήματα που μπορείτε να λάβετε για να εξασφαλίσετε την επιτυχία.

  • Καλή στοματική υγιεινή – βουρτσίστε δύο φορές την ημέρα και κάνετε νήμα μία φορά την ημέρα. Τα μεσοδόντια βουρτσάκια, μπορούν να βοηθήσουν στον καθαρισμό των δύσκολα προσβάσιμων περιοχών γύρω από το εμφύτευμα σας.
  •  Σταματήστε το κάπνισμα – το κάπνισμα μπορεί να αποδυναμώσει τη δομή των οστών και μπορεί να συμβάλει στην αποτυχία εμφύτευσης.
  •  Επισκεφθείτε τον οδοντίατρό σας τακτικά – οι καθαρισμοί και οι εξετάσεις κάθε έξι μήνες μπορούν να σας βοηθήσουν να διασφαλίσετε το εμφύτευμα σας σε καλή κατάσταση .
  •  Αποφύγετε να μασάτε σκληρά τρόφιμα – μην μασάτε σκληρά αντικείμενα όπως πάγο και σκληρές καραμέλες γιατί μπορούν να σπάσουν τη στεφάνη και τα φυσικά δόντια σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Η οδοντίατρος στη Γλυφάδα, Μαρία Λάλουση είναι στη διάθεση σου για κάθε οδοντιατρική υπηρεσία με ένα ραντεβού.

Εμφυτεύματα Δοντιών Γλυφάδα Οδοντίατρος Μαρία Λαλούση Γλυφάδα

Αξιολογήσεις


XK KNS CO EE
2022-06-15
επαληθεύτηκε
Άψογη επαγγελματίας! Υπέροχη δουλειά. Αξίζει μία φορά επίσκεψη για να γίνει η οδοντίατρος σου! Ένας πολύ ωραίος χώρος και πεντακάθαρος στο κέντρο της Γλυφάδας!
Annita Papanikolaou
2022-06-08
επαληθεύτηκε
Excellent work. Finally a dentist of high calibre.
Dimitris Psarras
2022-06-01
επαληθεύτηκε
Η καλύτερη οδοντίατρος που έχω γνωρίσει
Sofia Fotopoulou
2022-05-19
επαληθεύτηκε
Επισκέφτηκα την οδοντίατρο Μαρία Λαλουση μετά από σύσταση γιατί είχα σπάσει το δόντι μου. Το αποτέλεσμα της ολοκεραμικης θήκης που μου έβαλε ήταν εκπληκτικό. Το χρώμα της θήκης ακριβώς το ίδιο με τα υπόλοιπα δόντια μου. Εξαιρετική δουλειά και πολύ καλή επαγγελματίας. Ο δε χώρος του ιατρείου σχεδόν αποστειρωμενος ακολουθώντας όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής!!!
Xristina Dedempili
2022-05-19
επαληθεύτηκε
Εκπληκτική οδοντίατρος και πάνω από όλα άνθρωπος ! Ο χώρος πεντακάθαρος και εξαιρετικό αποτέλεσμα στην λεύκανση των δοντιών και την συνιστώ ανεπιφύλακτα για οποιοσδήποτε οδοντιατρική θεραπεία !!
Rita Acar
2022-05-13
επαληθεύτηκε
Very professional service, good attention to the patient and the specific case and needs. Highly recommend. Dr. Maria also speaks perfect English, in case you don't speak greek :)!
Annalique Giannoulatou
2022-05-03
επαληθεύτηκε
I took my son for an emergency extraction whilst on holiday. I was extremely impressed with the speed and efficiency Maria demonstrated. My son felt at ease and the tooth was taken out without complications. In so far as I booked myself a check up and proceeded with a dental hygiene session too! Superb results in a modern and immaculately clean surgery . Thank you Maria!
Anna Liosatou
2022-04-18
επαληθεύτηκε
Επισκέφθηκα την Δρ Μαρία Λάλουση για έναν έλεγχο και καθαρισμό των δοντιών μου μετά από παρότρυνση του συζύγου μου που την είχε είδη επισκεφθεί και είχε μείνει απόλυτα ευχαριστημένος . Πρέπει να αναφέρω ότι δυστυχώς ο φόβος μου με είχε κρατήσει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα / χρόνια μακριά από τον οδοντίατρο… Μετά από αρκετά εύκολα και δύσκολα σφραγίσματα και αντικατάσταση παλιάς θήκης θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί με τον χαρακτήρα της και τον επαγγελματισμό της με έπεισε ότι άξιζε με το παραπάνω να την εμπιστευτώ! Πρέπει δε να τονίσω ότι καταφέρνει να είναι υπομονετική και φιλική, Οι κανόνες υγιεινής τηρούνται άψογα και το ιατρείο, τα μηχανήματα και κάθε τι που χρησιμοποιεί πραγματικά εντυπωσιάζουν.
Just a G
2022-04-12
επαληθεύτηκε
Very good service, very clean environment, skillful dentist. Totally recommend Maria Lalousi