Εμφυτεύματα Δοντιών | Γλυφάδα


Εμφυτεύματα Δοντιών Γλυφάδα


Ένα οδοντικό εμφύτευμα είναι μια βίδα τιτανίου που εμφυτεύεται στη γνάθο. Η διαδικασία εμφύτευσης ενός εμφυτεύματος με το οστό ονομάζεται οστεοενσωμάτωση.
Αλλά τι είναι ένα οδοντικό εμφύτευμα και τι μπορεί να κάνει με την αντικατάσταση των δοντιών που οι γέφυρες ή οδοντοστοιχίες, δεν μπορούν να κάνουν;

Οι γέφυρες απαιτούν την κοπή της δομής των δοντιών από τα γειτονικά δόντια και οι μερικές οδοντοστοιχίες απαιτούν άλλα δόντια για να τα κρατήσουν στη θέση τους. Αυτά τα δόντια εξασθενούν σοβαρά από τις δυνάμεις μάσησης στις μερικές οδοντοστοιχίες. Η  Αμερικάνικη Ακαδημία Οδοντιατρικής Ενφύτευσης (AAI) δηλώνει ότι η μέση διάρκεια ζωής μιας γέφυρας είναι 5-10 χρόνια και ο ρυθμός αποτυχίας των δοντιών που συγκρατούν γέφυρα ή μερική οδοντοστοιχία είναι περίπου 30%. Όσο για τις ολικές οδοντοστοιχίες, αυτές μπορούν να γλιστράνε και να περιορίσουν τα είδη των τροφίμων που μπορείτε να τρώτε.

Ωστόσο, όταν ένα εμφύτευμα αντικαθιστά ένα δόντι, το εμφύτευμα παρέχει σταθερότητα στην οσφυϊκή χώρα χωρίς να βλάπτει τα δόντια. Σύμφωνα με το AAID, το μακροπρόθεσμο ποσοστό επιτυχίας για οδοντικά εμφυτεύματα είναι 97%. Τα οδοντικά εμφυτεύματα εξαλείφουν τα προβλήματα που σχετίζονται με άλλες μεθόδους αντικατάστασης και επιτρέπουν στους ανθρώπους να τρώνε οτιδήποτε με σιγουριά. Ένα εμφύτευμα μπορεί να αντικαταστήσει ένα δόντι που λείπει, αλλά μόνο τέσσερα εμφυτεύματα μπορούν να αντικαταστήσουν όλα τα άνω ή κάτω δόντια. Ο αριθμός εξαρτάται από την ποιότητα και το μέγεθος της γνάθου σας.

Όσο μεγαλύτερο είναι το εμφύτευμα, τόσο λιγότερα εμφυτεύματα χρειάζονται για να υποστηρίξουν την αντικατάσταση πολλών δοντιών. Τα δόντια αντικατάστασης θα προσαρτηθούν σε αυτά τα εμφυτεύματα. Σύντομα, θα μπορείτε να μασάτε όπως και με τα φυσικά δόντια σας.

Τοποθέτηση

Ένα εμφύτευμα τοποθετείται κάνοντας πρώτα μια σχισμή στον ιστό των ούλων πάνω από τη θέση του δοντιού που λείπει. Στη συνέχεια γίνεται ένα παρασκεύασμα στο οστό χρησιμοποιώντας τρυπάνια διαφόρων μεγεθών, μετά τα οποία το εμφύτευμα βιδώνεται στο οστό. Αυτή η διαδικασία μπορεί να πραγματοποιηθεί με τοπική ή γενική αναισθησία, και είναι μια ανώδυνη λειτουργία. Το εμφύτευμα πρέπει να μείνει μεσα στο κόκκαλο για 3-6 μήνες πριν από την τοποθέτηση των προσθετικών αποκαταστάσεων.

Η επιτυχής τοποθέτηση των οδοντικών εμφυτευμάτων απαιτεί μια ομαδική προσέγγιση από ένα χειρουργό, ο οποίος τοποθετεί χειρουργικά το εμφύτευμα και έναν οδοντίατρο ο οποίος θα κάνει τις προστετικές αποκαταστάσεις.
Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Χειρουργών Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής (AAOMS), άτομα όλων των ηλικιών μπορούν να έχουν εμφυτεύματα, εκτός από παιδιά που ακόμα η γνάθος τους μεγαλώνει. Ακόμη και αν έχετε απώλεια οστού λόγω ουλίτιδας υπάρχουν διαδικασίες οστικής μεταμόσχευσης που μπορούν να εκτελεστούν έτσι ώστε να μπορούν να τοποθετηθούν εμφυτεύματα. Τα άτομα με υπάρχουσα ιατρικά προβλήματα μπορούν επίσης να έχουν εμφυτεύματα αν ελέγχονται τα προβλήματά τους. Ο οικογενειακός οδοντίατρος μπορεί να αξιολογήσει την κατάστασή σας και να σας συμβουλεύσει ποια θεραπεία εμφυτεύματος πρέπει να χρησιμοποιηθεί. Εάν έχετε οδοντοστοιχίες ή λείπουν τα δόντια, τα εμφυτεύματα μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής σας και να σας δώσουν εμπιστοσύνη όταν τρώτε ή χαμογελάτε. Είναι εύκολο να διατηρηθούν με το βούρτσισμα και το νήμα, όπως και τα φυσικά δόντια σας

Τα περισσότερα οδοντικά εμφυτεύματα είναι επιτυχή και υπάρχουν μερικά βήματα που
μπορείτε να λάβετε για να εξασφαλίσετε την επιτυχία.

  • Καλή στοματική υγιεινή – βουρτσίστε δύο φορές την ημέρα και κάνετε νήμα μία φορά την ημέρα. Τα μεσοδόντια βουρτσάκια, μπορούν να βοηθήσουν στον καθαρισμό των δύσκολα προσβάσιμων περιοχών γύρω από το εμφύτευμά σας.
  •  Σταματείστε το κάπνισμα – το κάπνισμα μπορεί να αποδυναμώσει τη δομή των οστών και μπορεί να συμβάλει στην αποτυχία εμφύτευσης.
  •  Επισκεφθείτε τον οδοντίατρό σας τακτικά – οι καθαρισμοί και οι εξετάσεις κάθε έξι μήνες μπορούν να σας βοηθήσουν να διασφαλίσετε το εμφύτευμά σας σε καλή κατάσταση .
  •  Αποφύγετε να μασάτε σκληρά τρόφιμα – μην μασάτε σκληρά αντικείμενα όπως πάγο και σκληρές καραμέλες γιατί μπορούν να σπάσουν τη στεφάνη και τα φυσικά δόντια σας.

 


 

 


Για να μάθετε το ακριβές κόστος της απονεύρωσης δοντιού ή αν θέλετε επιπλέον πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τους παρακάτω τρόπους:

 

Τηλεφωνικά  2114167676

Email  info@marialalousi.com

Φόρμα επικοινωνίας (Εδώ)

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart