Εμφυτεύματα Δοντιών

Τι είναι τα εμφυτεύματα δοντιών;

Τα εμφυτεύματα δοντιών ή οδοντικά εμφυτεύματα είναι μια πρόθεση που διασυνδέεται με το οστό της γνάθου για να υποστηρίξει μια οδοντιατρική αποκατάσταση όπως μια στεφάνη, γέφυρα, οδοντοστοιχία ή να λειτουργήσει ως ορθοδοντική άγκυρα. Η βάση για τα σύγχρονα οδοντικά εμφυτεύματα είναι μια βιολογική διαδικασία που ονομάζεται οστεοενσωμάτωση, στην οποία υλικά όπως το τιτάνιο ή η ζιρκονίο σχηματίζουν έναν στενό δεσμό με τα οστά.  Το εμφύτευμα τοποθετείται πρώτα έτσι ώστε να είναι πιθανό να οστεοενσωματωθεί και στη συνέχεια προστίθεται η οδοντιατρική αποκατάσταση Απαιτείται μεταβλητός χρόνος επούλωσης για την οστεοενσωμάτωση πριν από την προσάρτηση της οδοντιατρικής αποκατάστασης  (δόντι, γέφυρα ή οδοντοστοιχία) στο εμφύτευμα.

Ποσοστό επιτυχίας οδοντικών εμφυτευμάτων

Σε αντίθεση με τις τεχνητές οδοντοστοιχίες ή τη γέφυρα, τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι μόνιμα στο στόμα σας και έχουν σχεδιαστεί για να διαρκούν όλη σας τη ζωή. Επειδή είναι τόσο ανθεκτικά, το ποσοστό επιτυχίας των οδοντικών εμφυτευμάτων φτάνει το 98%.

Εμφυτεύματα Δοντιών Γλυφάδα Οδοντίατρος Μαρία Λαλούση Γλυφάδα

Πόσα εμφυτεύματα χρειάζομαι;

Εάν έχετε χάσει μόνο ένα δόντι, τότε θα χρειαστείτε μόνο ένα εμφύτευμα για να αντικαταστήσετε το δόντι που λείπει. Εάν, από την άλλη πλευρά, έχετε μερικά δόντια που λείπουν, δεν θα χρειαστείτε απαραίτητα ένα εμφύτευμα για το καθένα. Οι οδοντικές γέφυρες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ των εμφυτευμάτων.

Ωστόσο, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον οδοντίατρο σας για να μάθετε ποια επιλογή είναι καλύτερη για εσάς. Ο οδοντίατρός σας θα πρέπει να ελέγξει εάν έχετε αρκετό οστό στη γνάθο σας για να υποστηρίξετε τυχόν εμφυτεύματα που χρειάζεστε. Εάν δεν έχετε αρκετή οστική πυκνότητα, αυτό δεν καθιστά τη διαδικασία αδύνατη, αλλά την καθιστά πιο περίπλοκη. Μπορεί να χρειαστείτε ένα μόσχευμα οστού ως προκαταρκτική διαδικασία για την αντικατάσταση και αναγέννηση του χαμένου οστού.

Χρειάζεστε εμφυτεύματα δοντιών;

Τι γίνεται αν πρέπει να αντικαταστήσω όλα τα δόντια μου;

Εάν σας λείπουν όλα τα δόντια, πιθανότατα είστε αρκετά προσεκτικοί όταν  χαμογελάτε. Επίσης, αν έχετε τεχνητές οδοντοστοιχίες, μπορεί να ανησυχείτε κάθε φορά που τρώτε, γελάτε ή μιλάτε σε περίπτωση που οι οδοντοστοιχίες γλιστρήσουν ή και μπορεί να μην είναι καθόλου άνετες. Ευτυχώς, τα οδοντικά εμφυτεύματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αντικαταστήσουν όλα τα δόντια που λείπουν. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να ανησυχείτε ότι αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστείτε πάνω από 30 εμφυτεύματα για την αποκατάσταση των ελλειπόντων δοντιών.

Ο αριθμός των εμφυτευμάτων που θα χρειαστείτε θα εξαρτηθεί από την ποσότητα της οστικής πυκνότητας στη γνάθο σας και τη συνολική ποιότητά της. Κατά μέσο όρο, θα χρειαστείτε έως και δέκα εμφυτεύματα για να καλύψετε μια ολική νωδότητα χρησιμοποιώντας παραδοσιακά οδοντικά εμφυτεύματα. Εάν δεν έχετε την οστική πυκνότητα που απαιτείται για να υποστηρίξετε αυτόν τον όγκο εμφυτευμάτων, μπορεί να εξετάζετε πρόσθετες διαδικασίες πριν μπορέσετε να τοποθετήσετε εμφυτεύματα.

Η τεχνική All on 4 έχει φέρει επανάσταση στα οδοντικά, οπότε είναι δυνατή η αντικατάσταση μιας πλήρους γνάθου με μόνο τέσσερα εμφυτεύματα.

Εμφυτεύματα Δοντιών Γλυφάδα Οδοντίατρος Μαρία Λαλούση Γλυφάδα

Πλεονεκτήματα οδοντικών εμφυτευμάτων

 • Τα οδοντικά εμφυτεύματα μπορούν να διαρκέσουν μια ζωή εάν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα. Σε αντίθεση με τις τεχνητές οδοντοστοιχίες, γενικά δεν χρειάζεται να αντικατασταθούν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.
 • Οι οδοντικές γέφυρες βασίζονται σε γειτονικά δόντια για υποστήριξη, ενώ τα οδοντικά εμφυτεύματα ενσωματώνονται στο οστό της γνάθου. Αυτό προστατεύει τα υπόλοιπα δόντια σας από βλάβες ή καταπόνηση.
 • Η φροντίδα των οδοντικών εμφυτευμάτων είναι γενικά αρκετά εύκολη. Είναι ίδια με την στοματική φροντίδα που θα κάνατε για τα κανονικά σας δόντια. Αυτό συνεπάγεται βούρτσισμα, χρήση οδοντικού νήματος και τακτικές οδοντιατρικές επισκέψεις.
 • Τα εμφυτεύματα φαίνονται και λειτουργούν σαν πραγματικά δόντια, χωρίς θορύβους κλικ ή δυσκολίες ομιλίας και μάσησης που μπορεί να έχετε με  τις οδοντοστοιχίες.

Πόσο διαρκεί ένα οδοντικό εμφύτευμα;

Με τακτικό βούρτσισμα και χρήση οδοντικού νήματος  το ίδιο το εμφύτευμα μπορεί να διαρκέσει μια ζωή, υποθέτοντας ότι ο ασθενής λαμβάνει τακτικούς οδοντιατρικούς ελέγχους και καθαρισμούς κάθε 6 μήνες. Η στεφάνη, ωστόσο, συνήθως διαρκεί μόνο περίπου 10 έως 15 χρόνια πριν χρειαστεί αντικατάσταση λόγω φθοράς.

Ένα οδοντικό εμφύτευμα είναι μια μόνιμη λύση για τα ελλείποντα δόντια και είναι πλέον η προτιμώμενη επιλογή αντικατάστασης δοντιών μεταξύ των ασθενών και των οδοντιάτρων. Ένα οδοντικό εμφύτευμα αντικαθιστά πλήρως ένα φυσικό δόντι και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δαγκώσει και να μασήσει χωρίς να γλιστρήσει όπως μπορεί να συμβεί με τις τεχνητές οδοντοστοιχίες. Και σε αντίθεση με τις τεχνητές οδοντοστοιχίες, τα εμφυτεύματα τοποθετούνται μόνιμα, πράγμα που σημαίνει ότι όλος ο καθαρισμός – βούρτσισμα δύο φορές την ημέρα και χρήση οδοντικού νήματος – γίνεται παράλληλα με τα φυσικά σας δόντια.

Επειδή είναι προσαρτημένα μέσα στο οστό της γνάθου, τα εμφυτεύματα δεν καταπονούν τα γειτονικά δόντια, όπως τείνουν να κάνουν οι οδοντικές γέφυρες και δεν απαιτούν ειδικά βήματα για τον καθαρισμό.

εμφυτευματα δοντιων

Τύποι οδοντικών εμφυτευμάτων

 • Εμφυτεύματα μορφής ρίζας. ο πιο κοινός τύπος εμφυτεύματος που ενδείκνυται για όλες τις χρήσεις. Σε αυτόν τον τύπο της ριζικής μορφής του εμφυτεύματος, υπάρχουν περίπου 18 παραλλαγές, όλες κατασκευασμένες από τιτάνιο αλλά με διαφορετικά σχήματα και υφές επιφάνειας. Υπάρχουν περιορισμένα στοιχεία που δείχνουν ότι τα εμφυτεύματα με σχετικά λείες επιφάνειες είναι λιγότερο επιρρεπή σε περιεμφυτευματίτιδα από τα εμφυτεύματα με πιο τραχιές επιφάνειες και δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι οποιοσδήποτε συγκεκριμένος τύπος οδοντικού εμφυτεύματος έχει ανώτερη μακροπρόθεσμη επιτυχία.
 • Εμφύτευμα Ζυγωματικού οστού. Είναι ένα μακρύ εμφύτευμα που μπορεί να ενσωματωθεί στο οστό του μάγουλου. Ενώ τα ζυγωματικά εμφυτεύματα προσφέρουν μια νέα προσέγγιση στη σοβαρή απώλεια οστού στην άνω γνάθο, δεν έχει αποδειχθεί ότι προσφέρουν κανένα πλεονέκτημα έναντι του οστικού μοσχεύματος λειτουργικά, αν και μπορεί να προσφέρουν μια λιγότερο επεμβατική επιλογή, ανάλογα με το μέγεθος της απαιτούμενης αναδόμησης
 • Τα εμφυτεύματα μικρής διαμέτρου είναι εμφυτεύματα μικρής διαμέτρου με μονοκόμματη κατασκευή (εμφύτευμα και στήριγμα) που μερικές φορές χρησιμοποιούνται για συγκράτηση οδοντοστοιχιών ή ορθοδοντική αγκύρωση

Εμφυτεύματα Δοντιών Γλυφάδα Οδοντίατρος Μαρία Λαλούση Γλυφάδα

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν αποκτήσετε οδοντικά εμφυτεύματα;

● Εξετάστε το κόστος.
● Μάθετε ποια είναι η διαδικασία.
● Ελέγξτε τα προσόντα του γιατρού
● Γνωρίστε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα.
● Επιλέξτε τον σωστό τύπο εμφυτευμάτων.
● Έχετε αρκετό κόκκαλο.
● Βελτιώστε την υγεία των δοντιών σας.

Ποιος μπορεί να βάλει εμφυτεύματα;

Γενικά, τα οδοντικά εμφυτεύματα μπορεί να είναι κατάλληλα  εάν:

 • Έχετε ένα ή περισσότερα δόντια που λείπουν.
 • Έχετε ένα οστό γνάθου που έχει φτάσει σε πλήρη ανάπτυξη (δηλαδή είστε πάνω από 18 ετών).
 • Έχετε επαρκές οστό για να την οστεοενσωμάτωση των εμφυτευμάτων ή το οστό είναι σε θέση να έχει ένα οστικό μόσχευμα.
 • Έχετε υγιείς στοματικούς ιστούς.
 • Όταν δεν έχετε καταστάσεις υγείας που θα επηρεάσουν την επούλωση των οστών.

Χρειάζεστε εμφυτεύματα δοντιών;

Ποια η διαδικασία τοποθέτησης εμφυτευμάτων

Η διαδικασία τοποθέτησης οδοντικού εμφυτεύματος περιλαμβάνει πολλαπλά βήματα, όπως:
● Εξαγωγή των δοντιών.
● Προετοιμασία της γνάθου
● Τοποθέτηση των οδοντικών εμφυτευμάτων.
● Ανάπτυξη και επούλωση των οστών.
● Τοποθέτηση κολοβώματος.
● Τοποθέτηση τεχνητών δοντιών.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να τοποθετηθεί ένα εμφύτευμα;

Η ίδια η διαδικασία διαρκεί 1 έως 2 ώρες και ο χρόνος επούλωσης είναι 3 έως 6 μήνες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου το εμφύτευμα θα επουλωθεί και θα συγχωνευθεί με τον περιβάλλοντα οστικό ιστό.

Πόσο επώδυνο είναι να έχεις οδοντικά εμφυτεύματα;

Ένα απλό οδοντικό εμφύτευμα, για έναν ασθενή με καλά οστά και ο οποίος δεν θα χρειαστεί μόσχευμα, έχει επίπεδο πόνου 2 με 3 τις πρώτες 24 έως 48 ώρες, πράγμα που σημαίνει ότι τα συνταγογραφούμενα φάρμακα όπως αντιβίωση και αντιφλεγμονώδη θα ανακουφίσουν τον ασθενή.

Κίνδυνοι και επιπλοκές

Η τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων είναι μια χειρουργική διαδικασία και ενέχει τους φυσιολογικούς κινδύνους μιας χειρουργικής επέμβασης, συμπεριλαμβανομένης της μόλυνσης, της υπερβολικής αιμορραγίας και της νέκρωσης του κρημνού και των ιστών γύρω από το εμφύτευμα. Κοντινές ανατομικές δομές, όπως το κάτω φατνιακό νεύρο, το ιγμόρειο και τα αιμοφόρα αγγεία, μπορούν επίσης να τραυματιστούν όταν δημιουργηθεί η οστεοτομία ή τοποθετηθεί το εμφύτευμα. Ακόμη και όταν η μεμβράνη του ιγμορείου είναι διάτρητη από ένα εμφύτευμα, η μακροχρόνια ιγμορίτιδα είναι σπάνια. Η αδυναμία τοποθέτησης του εμφυτεύματος στο οστό για την παροχή σταθερότητας του εμφυτεύματος (αναφέρεται ως πρωτογενής σταθερότητα του εμφυτεύματος) αυξάνει τον κίνδυνο αποτυχίας της οστεοενσωμάτωσης

Συνθήκες και παράγοντες που συμβάλλουν στην υγεία των εμφυτευμάτων

Παράγοντες σχετιζόμενοι με το εμφύτευμα

 • Προηγούμενο ιστορικό αποτυχίας
 • Τραχύτητα επιφάνειας
 • Καθαρότητα και απολύμανση των επιφανειών
 • Αποκλίσεις φυσικής κατάστασης
 • Έκθεση του εμφυτεύματος σε στοματικό περιβάλλον

Μηχανικοί παράγοντες

 • Πρόωρη φόρτωση
 • Τραύμα απόφραξης
 • Πυκνό υποαγγειακό τραυματισμένο οστό, συντριπτικό οστό

Ασθενής (τοπικοί παράγοντες)

 • Κατάσταση στοματικής υγιεινής
 • Ουλίτιδα/περιοδοντίτιδα
 • Ποσότητα και ποιότητα παρακείμενου οστού
 • Φυσική εγγύτητα δοντιών
 • Περιοδοντική κατάσταση φυσικών δοντιών

Ασθενής (συστηματικοί παράγοντες)

 • Συνήθειες όπως το κάπνισμα, ο αλκοολισμός
 • Επιρρεπείς σε λοιμώξεις όπως γήρας, υποσιτισμός
 • Διαβήτης
 • Θεραπεία με στεροειδή
 • Χημειοθεραπεία/ακτινοθεραπεία
 • Υπερευαισθησία
 • χειρουργική τεχνική / περιβάλλον
 • Τραυματική χειρουργική επέμβαση
 • Υπερθέρμανση του περιβάλλοντος οστού λόγω μη καταιονισμού νερού

Επικοινωνήστε μαζί μας

Η οδοντίατρος στη Γλυφάδα, Μαρία Λάλουση είναι στη διάθεση σου για κάθε οδοντιατρική υπηρεσία με ένα ραντεβού.

Εμφυτεύματα Δοντιών Γλυφάδα Οδοντίατρος Μαρία Λαλούση Γλυφάδα

Αξιολογήσεις


Katerina Diamantaki
2022-11-26
Αν υπήρχαν έξι αστέρια, θα έβαζα έξι. Κορυφαία οδοντίατρος, πλήρως καταρτισμένη, χρησιμοποιεί τις πιο σύγχρονες τεχνικές και τα πλέον ποιοτικά υλικά. Είναι λεπτολόγος, υπεύθυνη, απόλυτα τυπική στα ραντεβού και με ειλικρινή σεβασμό στον ασθενή. Άριστη τεχνική, άριστο θεραπευτικό αποτέλεσμα που ξεπέρασε κάθε προσδοκία μου. Όποιος ψάχνει ποιοτική δουλειά να την επισκεφθεί χωρίς δεύτερη σκέψη. Από τους λίγους γιατρούς που συνιστώ ανεπιφύλακτα! Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης και στη βοηθό της γιατρού, την Αγγελική, για την πολύτιμη βοήθειά της.
손진포
2022-10-27
Dr. Maria is the best dentist in Greece. I removed my molar by Dr. Maria and it was totally complerely and there was no pain. I am Korean I thought Korean dentist is the best in the world but Maria is the one of the best in the world.
stelios maliaritis
2022-09-30
Εξαιρετη επαγγελματιας και υπεροχος ανθρωπος!!! Εκανε μεγαλη υπομονη μαζι μου. Σας τη συστηνω ανεπιφυλακτα!
Fay Boyaki
2022-09-15
Best cleaning! Great dentist! Amazing and pleasant professional. I would recommend without doubt!
Vas Kim
2022-09-14
Εξαιρετική δουλειά, απίστευτο αποτέλεσμα στην λεύκανση !!! Προτείνετε με 1000 ❤️
Konstantinos Sohos
2022-09-13
Καλή δουλειά χωρίς πόνο
Apostolia Galanakh
2022-08-18
Εξαιρετική οδοντίατρος και άνθρωπος. Ήμουν στην Γλυφαδα για δουλειά και μου έσπασε το δόντι μου. Πήρα τηλέφωνο και αμέσως μου προσφέρθηκε ραντεβού. Εξαίσιο αποτέλεσμα και χωρίς καθόλου πόνο. Την συστήνω ανεπιφύλακτα.
Maria Maragoudaki
2022-08-11
Excellent service. Dr Lalousi is a very knowledgeable and experienced dentist in down town Glyfada. She very professional and kind. She explained to me the treatment procedure in details and she gave me the cost verbally and in writing. I knew in every stage of the treatment what was happening and what I had to pay. The whitening results were amazing . I am still smiling. Totally recommend her!!!
Gelina Vogiatzoglou
2022-08-03
Η κυρία Λάλουση είναι άψογη επαγγελματίας με εμπειρία, υπομονή και "ελαφρύ χέρι" (σημαντικό για οδοντίατρο, σωστά;)! Έκανα εξαγωγή πολύ γρήγορα και χωρίς πόνο! Το ιατρείο, που είναι εξοπλισμένο με υπερσύγχρονα μηχανήματα, είναι πάντα σχολαστικά καθαρό! Το ίδιο σχολαστικά είναι και τα μέτρα κατά του κορονοϊού για κάθε επισκέπτη! Και πόσο χρήσιμη η υπενθύμιση που στέλνει για τα ραντεβού μέσω μηνυμάτων! Συστήνω ανεπιφύλακτα!