Γέφυρες Δοντιών | Γλυφάδα


Γέφυρα δοντιών Γλυφάδα

 

Τι είναι οι γέφυρες δοντιών


Μια γέφυρα δοντιών αποτελείται από δύο ή περισσότερες στεφάνες για τα δόντια εκατέρωθεν του κενού – αυτά τα δύο ή περισσότερα δόντια αγκύρωσης ονομάζονται δόντια στήριξης – και ένα ψεύτικο δόντι/δόντια στο κενό που ονομάζονται γεφυρώματα και μπορούν να γίνουν από χρυσό, κράματα μετάλλων, πορσελάνη ή από ένα συνδυασμό αυτών των υλικών. Οι οδοντιατρικές γέφυρες υποστηρίζονται από φυσικά δόντια ή εμφυτεύματα.

 

Ποια είναι τα οφέλη των οδοντικών γεφυρών;


Οι γέφυρες μπορούν:

  • Επαναφέρουν το χαμόγελό σας
  • Επαναφέρουν τη δυνατότητα να μασάτε και να μιλάτε σωστά
  • Διατηρήσουν το σχήμα του προσώπου σας
  • Διανείμουν σωστά τις δυνάμεις στο δάγκωμά σας αντικαθιστώντας τα δόντια που λείπουν
  • Αποτρέψουν τα υπόλοιπα δόντια να μετακινουθούν από τη θέση τους

 

Γέφυρες δοντιών – Είδη


Τι τύποι – είδη οδοντιατρικών γεφυρών υπάρχουν;

Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι οδοντιατρικών γεφυρών:

– Παραδοσιακές Γέφυρες δοντιών

Οι παραδοσιακές γέφυρες δοντιών συνεπάγονται τη δημιουργία μιας στεφάνης για το δόντι ή το εμφύτευμα εκατέρωθεν του χαμένου δοντιού, με ένα γεφύρωμα στο ενδιάμεσο. Οι παραδοσιακές γέφυρες είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος γέφυρας και είναι κατασκευασμένες από πορσελάνη συγχωνευμένη με μέταλλο ή από κεραμικά υλικά.

Οι γέφυρες με ένα γεφύρωμα χρησιμοποιούνται όταν υπάρχουν γειτονικά δόντια μόνο στη μία πλευρά του δοντιού ή των δοντιών που λείπουν. Αυτό δεν είναι πλέον συνηθισμένο πια και δεν συνιστάται στο πίσω μέρος του στόματος που μπορεί να ασκηθεί υπερβολική δύναμη σε άλλα δόντια και να τα βλάψει.

– Γέφυρες δοντιών Maryland

Οι γέφυρες Maryland (που ονομάζεται επίσης γέφυρα συνδεδεμένη με ρητίνη ή γέφυρα Μaryland) είναι κατασκευασμένες από πορσελάνη, πορσελάνη συντηγμένη με μέταλλο ή πλαστικά δόντια και ούλα που στηρίζονται από μεταλλικό ή πλαίσιο από πορσελάνη. Τα πτερύγια μετάλλων ή πορσελάνης συχνά μόνο στη μία πλευρά της γέφυρας συνδέονται με τα υπάρχοντα δόντια σας.

– Γέφυρες που υποστηρίζονται από εμφύτευμα

Οι Γέφυρες δοντιών που υποστηρίζονται από εμφυτεύματα  είναι μια άλλη επιλογή για την αντικατάσταση των δοντιών που λείπουν. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν όταν έχετε περισσότερα από ένα δόντια που λείπουν. Αντί να υποστηρίζονται από στεφάνες ή γεφυρώματα, αυτές οι γέφυρες υποστηρίζονται από οδοντικά εμφυτεύματα. Συνήθως, τοποθετείται ένα εμφύτευμα για κάθε δόντι που λείπει και αυτή η σειρά εμφυτευμάτων κρατά τη γέφυρα στη θέση της. Εντούτοις, η γέφυρα μπορεί να αποτελείται από ένα γεφύρωμα αιωρούμενο ανάμεσα σε δύο στεφάνες που υποστηρίζονται από εμφύτευμα εάν δεν είναι δυνατή η τοποθέτηση ενός εμφυτεύματος για κάθε χαμένο δόντι.

Ένα μειονέκτημα είναι ότι απαιτούνται δύο χειρουργικές επεμβάσεις για να τοποθετηθούν τα εμφυτεύματα – η πρώτη που τοποθετούνται τα εμφυτεύματα και η δεύτερη για να τοποθετηθεί η γέφυρα – οπότε θα πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον 3 μήνες για να έχετε την τελική σας γέφυρα.

 

Ποια είναι η διαδικασία για την απόκτηση γέφυρας δοντιών;


Κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσκεψης για την απόκτηση μιας οδοντιατρικής γέφυρας, προετοιμάζονται τα δόντια. Η προετοιμασία περιλαμβάνει τη μετατροπή αυτών των δοντιών με την αφαίρεση ενός τμήματος σμάλτου (αδαμαντίνης) για να υπάρχει χώρος για την τοποθέτηση μιας στεφάνης πάνω τους. Ακολούθως, παίρνονται αποτυπώματα των δοντιών, τα οποία χρησιμεύουν ως μοντέλο από το οποίο η γέφυρα, το γεφύρωμα και οι στεφάνες θα κατασκευαστούν στο οδοντιατρικό εργαστήριο. Ο οδοντίατρός σας θα κάνει μια προσωρινή γέφυρα για να προστατεύσει τα εκτεθειμένα δόντια και τα ούλα μέχρι να κατασκευαστεί η γέφυρα.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης επίσκεψης, η προσωρινή γέφυρά σας θα αφαιρεθεί και η νέα  γέφυρα θα ελεγχθεί και θα προσαρμοστεί, όπως είναι απαραίτητο, για να επιτευχθεί η σωστή εφαρμογή. Μπορεί να απαιτούνται πολλές επισκέψεις για να ελέγξετε την εφαρμογή του μεταλλικού σκελετού και του δαγκώματος. Αυτό εξαρτάται από την περίπτωση κάθε ατόμου. Αν η οδοντιατρική γέφυρα είναι μια σταθερή γέφυρα, ο οδοντίατρος σας μπορεί να σας τοποθετήσει τη γέφυρα με προσωρινή κόλλα για μερικές εβδομάδες μέχρι να βεβαιωθεί ότι είναι η κατάλληλη.

 

Πόσο κοστίζουν οι γέφυρες δοντιών;


Το κόστος των οδοντιατρικών γεφυρών ποικίλει ανάλογα με τον τύπο της γέφυρας που επιλέχθηκε και την περιοχή του στόματος στην οποία εκτελείται η διαδικασία.

 

Πόσο καιρό διαρκούν οι γέφυρες δοντιών;


Οι οδοντικές γέφυρες μπορούν να διαρκέσουν πέντε έως 15 χρόνια και ακόμη περισσότερο. Με καλή στοματική υγιεινή και τακτικούς ελέγχους από τον οδοντίατρο, δεν είναι ασυνήθιστο η διάρκεια ζωής μίας γέφυρας να είναι πάνω από 10 χρόνια.

 

Θα είναι δύσκολη η μάσηση με την οδοντιατρική γέφυρα;


Η αντικατάσταση των ελλειπόντων δοντιών με οδοντιατρική γέφυρα θα πρέπει να κάνει την μάσηση να είναι ευκολότερη. Μέχρι να εξοικειωθείτε με τη γέφυρα και στην αρχή να τρώτε μαλακά τρόφιμα που έχουν κοπεί σε μικρά κομμάτια.

 

Θα είναι δύσκολη η ομιλία με την οδοντιατρική γέφυρα;


Μπορεί να είναι δύσκολο να μιλήσετε ξεκάθαρα όταν λείπουν τα δόντια. Φορώντας μια οδοντιατρική γέφυρα με τα πρόσθια δόντια στη σωστή τους σχέση θα σας βοηθήσει να μιλήσετε σωστά.

 

Πώς μπορώ να φροντίσω μια γέφυρα;


Είναι σημαντικό να διατηρήσετε τα υπόλοιπα δόντια υγιή καθώς η επιτυχία της γέφυρας (ανάλογα με τον επιλεγμένο τύπο) εξαρτάται από τη σταθερότητα που προσφέρουν τα γύρω δόντια. Βούρτσισμα δύο φορές την ημέρα, η χρήση οδοντιατρικού νήματος και η χρήση ενός αντισηπτικού στοματικού διαλύματος εμποδίζουν την ανάπτυξη τερηδόνας και ουλίτιδας που μπορεί να οδηγήσουν σε απώλεια των δοντιών. Ο οδοντίατρος μπορεί να σας δείξει πώς να βουρτσίζετε και να κάνετε νήμα. Η τήρηση ενός τακτικού προγράμματος καθαρισμού θα βοηθήσει στη διάγνωση των προβλημάτων σε πρώιμο στάδιο. Η επιλογή μιας ισορροπημένης διατροφής είναι επίσης σημαντική.


Για να μάθετε το ακριβές κόστος για την γέφυρα δοντιού, μπορείτε να επικοινωνήσετε με εμάς:

 

Τηλεφωνικά  2114167676

Email  info@marialalousi.com

Φόρμα επικοινωνίας (Εδώ)

βάση 48 αξιολογήσεων.
Evi Goggolidou
2021-09-27
επαληθεύτηκε
Εξαιρετική για σφραγίσματα δοντιών και καθαρισμό!
Nikolas Afordakos
2021-09-14
επαληθεύτηκε
Επισκέφθηκα την Δρ. Λαλούση για μια δυσκολη περίπτωση οδοντικού εμφυτεύματος και έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα. Η Δρ. Λαλούση έχει εμπειρία για να διαχειριστεί ακόμα και τις πιο δύσκολες περιπτώσεις και από εδώ και πέρα θα είναι η πρώτη μου επιλογή για όλες τις οδοντιατρικές εργασίες.
Itachi Uchiha
2021-09-06
επαληθεύτηκε
Δεν θα σχολιάσω για πτυχία και εμπειρία. Εμένα αυτό που μ'εντυπωσίασε ήταν το απαλό της χέρι. Να μπορώ να πηγαίνω σε ένα ιατρείο χωρίς να φοβάμαι τον πόνο. Η καλύτερη οδοντίατρος στη Γλυφάδα.
Meat Slabs
2021-09-05
επαληθεύτηκε
Μοντερνο οδοντιατρειο με ευκολη προσβαση στο κεντρο της Γλυφάδας, με ιδιαιτερη προσοχη στην υγιεινη και στην καθαριοτητα. Αψογο αισθητικο αποτελεσμα με την ολοκεραμικη θηκη σε μπροστινο δοντι. Η οδοντιατρος μου εξηγησε αναλυτικα ολες τις πιθανες λυσεις.
Δεσποινα Τζηλιαλη
2021-09-04
επαληθεύτηκε
Η οδοντίατρος Μαρία Λαλουση έκανε εξαιρετική δουλειά. Η θεραπεία ουλίτιδας μου έσωσε πραγματικά το στόμα και η λεύκανση με έκανε να έχω ξανά αυτοπεποίθηση για τα δόντια μου!!
alex athiniotis
2021-09-04
επαληθεύτηκε
Εξαιρετική δουλειά. Η οδοντίατρος Μαρία Λαλουση είναι πραγματικός επαγγελματίας. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από το σφράγισμα και τον καθαρισμό!!
Braum Fredd
2021-08-31
επαληθεύτηκε
I had a terrible tooth ache and i went to her dental office without an appointment. Thankfully she was not busy and took care of my pain. Thank you Maria. I definitely recommend her to everyone especially to native English speakers since her English is on point. You are the best dentist in Glyfada. Thank you 🙂
Aristotelis Tsagkarogiannis
2021-08-19
επαληθεύτηκε
The professionalism and friendliness of Dr Maria Lalousi is outstanding! The best dental care I have ever experienced! Great office located directly in downtown of Glyfada.
Grigorios Vichos
2021-08-16
επαληθεύτηκε
Από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας μας, όταν επισκέφτηκα το οδοντιατρείο της κας Λαλουση στη Γλυφάδα, κατάλαβα ότι είχα να κάνω με μια σοβαρή επαγγελματία. Στο πρόσωπο της Μαρίας βρήκα κυρίως μια φίλη. Αυτό που με κέρδισε πέρα από την αξιοπιστία της, ήταν ο τρόπος που με φρόντισε, συνεπής, φιλικός και ειλικρινής. Πρόκειται για μια σοβαρή επαγγελματία που είναι πρόθυμη να βοηθήσει ανά πάσα στιγμή και όποτε χρειάστηκα την βοηθεια της ήταν άμεση. Θεωρώ σημαντικό να υπάρχει ένας άνθρωπος τον οποίο μπορείς ανά πάσα στιγμή να εμπιστευτείς, ώστε να σε βοηθήσει σε μία κρίσιμη στιγμή.
Glykeria Gkougkoudi
2021-08-14
επαληθεύτηκε
Επιστημονική κατάρτιση και ήθος. Συνιστώ ανεπιφύλακτα για υγιή δόντια και για λεύκανση με την οποία έχω μείνει πολύ ευχαριστημένη

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart