Γέφυρες Δοντιών στη Γλυφάδα

Μια γέφυρα δοντιών αποτελείται από δύο ή περισσότερες στεφάνες για τα δόντια εκατέρωθεν του κενού – αυτά τα δύο ή περισσότερα δόντια αγκύρωσης ονομάζονται δόντια στήριξης – και ένα ψεύτικο δόντι/δόντια στο κενό που ονομάζονται γεφυρώματα και μπορούν να γίνουν από χρυσό, κράματα μετάλλων, πορσελάνη ή από ένα συνδυασμό αυτών των υλικών. Οι οδοντιατρικές γέφυρες υποστηρίζονται από φυσικά δόντια ή εμφυτεύματα.

Ποια είναι τα οφέλη των οδοντικών γεφυρών;

  • Επαναφέρουν το χαμόγελό σας
  • Επαναφέρουν τη δυνατότητα να μασάτε και να μιλάτε σωστά
  • Διατηρήσουν το σχήμα του προσώπου σας
  • Διανείμουν σωστά τις δυνάμεις στο δάγκωμά σας αντικαθιστώντας τα δόντια που λείπουν
  • Αποτρέψουν τα υπόλοιπα δόντια να μετακινηθούν από τη θέση τους

Τι τύποι – είδη οδοντιατρικών γεφυρών υπάρχουν;

Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι οδοντιατρικών γεφυρών

Παραδοσιακές Γέφυρες δοντιών

Οι παραδοσιακές γέφυρες δοντιών συνεπάγονται τη δημιουργία μιας στεφάνης για το δόντι ή το εμφύτευμα εκατέρωθεν του χαμένου δοντιού, με ένα γεφύρωμα στο ενδιάμεσο. Οι παραδοσιακές γέφυρες είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος γέφυρας και είναι κατασκευασμένες από πορσελάνη συγχωνευμένη με μέταλλο ή από κεραμικά υλικά.

Οι γέφυρες με ένα γεφύρωμα χρησιμοποιούνται όταν υπάρχουν γειτονικά δόντια μόνο στη μία πλευρά του δοντιού ή των δοντιών που λείπουν. Αυτό δεν είναι πλέον συνηθισμένο πια και δεν συνιστάται στο πίσω μέρος του στόματος που μπορεί να ασκηθεί υπερβολική δύναμη σε άλλα δόντια και να τα βλάψει.

Γέφυρες δοντιών Maryland

Οι γέφυρες Maryland (που ονομάζεται επίσης γέφυρα συνδεδεμένη με ρητίνη ή γέφυρα Μaryland) είναι κατασκευασμένες από πορσελάνη, πορσελάνη συντηγμένη με μέταλλο ή πλαστικά δόντια και ούλα που στηρίζονται από μεταλλικό ή πλαίσιο από πορσελάνη. Τα πτερύγια μετάλλων ή πορσελάνης συχνά μόνο στη μία πλευρά της γέφυρας συνδέονται με τα υπάρχοντα δόντια σας.

Γέφυρες που υποστηρίζονται από εμφύτευμα

Οι Γέφυρες δοντιών που υποστηρίζονται από εμφυτεύματα είναι μια άλλη επιλογή για την αντικατάσταση των δοντιών που λείπουν. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν όταν έχετε περισσότερα από ένα δόντια που λείπουν. Αντί να υποστηρίζονται από στεφάνες ή γεφυρώματα, αυτές οι γέφυρες υποστηρίζονται από οδοντικά εμφυτεύματα. Συνήθως, τοποθετείται ένα εμφύτευμα για κάθε δόντι που λείπει και αυτή η σειρά εμφυτευμάτων κρατά τη γέφυρα στη θέση της. Εντούτοις, η γέφυρα μπορεί να αποτελείται από ένα γεφύρωμα αιωρούμενο ανάμεσα σε δύο στεφάνες που υποστηρίζονται από εμφύτευμα εάν δεν είναι δυνατή η τοποθέτηση ενός εμφυτεύματος για κάθε χαμένο δόντι.

Ένα μειονέκτημα είναι ότι απαιτούνται δύο χειρουργικές επεμβάσεις για να τοποθετηθούν τα εμφυτεύματα – η πρώτη που τοποθετούνται τα εμφυτεύματα και η δεύτερη για να τοποθετηθεί η γέφυρα – οπότε θα πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον 3 μήνες για να έχετε την τελική σας γέφυρα.

Ποια είναι η διαδικασία για την απόκτηση γέφυρας δοντιών;

Κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσκεψης για την απόκτηση μιας οδοντιατρικής γέφυρας, προετοιμάζονται τα δόντια. Η προετοιμασία περιλαμβάνει τη μετατροπή αυτών των δοντιών με την αφαίρεση ενός τμήματος σμάλτου (αδαμαντίνης) για να υπάρχει χώρος για την τοποθέτηση μιας στεφάνης πάνω τους. Ακολούθως, παίρνονται αποτυπώματα των δοντιών, τα οποία χρησιμεύουν ως μοντέλο από το οποίο η γέφυρα, το γεφύρωμα και οι στεφάνες θα κατασκευαστούν στο οδοντιατρικό εργαστήριο. Ο οδοντίατρός σας θα κάνει μια προσωρινή γέφυρα για να προστατεύσει τα εκτεθειμένα δόντια και τα ούλα μέχρι να κατασκευαστεί η γέφυρα.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης επίσκεψης, η προσωρινή γέφυρά σας θα αφαιρεθεί και η νέα  γέφυρα θα ελεγχθεί και θα προσαρμοστεί, όπως είναι απαραίτητο, για να επιτευχθεί η σωστή εφαρμογή. Μπορεί να απαιτούνται πολλές επισκέψεις για να ελέγξετε την εφαρμογή του μεταλλικού σκελετού και του δαγκώματος. Αυτό εξαρτάται από την περίπτωση κάθε ατόμου. Αν η οδοντιατρική γέφυρα είναι μια σταθερή γέφυρα, ο οδοντίατρος σας μπορεί να σας τοποθετήσει τη γέφυρα με προσωρινή κόλλα για μερικές εβδομάδες μέχρι να βεβαιωθεί ότι είναι η κατάλληλη.

Πόσο κοστίζουν οι γέφυρες δοντιών;

Το κόστος των οδοντιατρικών γεφυρών ποικίλει ανάλογα με τον τύπο της γέφυρας που επιλέχθηκε και την περιοχή του στόματος στην οποία εκτελείται η διαδικασία.

Πόσο καιρό διαρκούν οι γέφυρες δοντιών;

Οι οδοντικές γέφυρες μπορούν να διαρκέσουν πέντε έως 15 χρόνια και ακόμη περισσότερο. Με καλή στοματική υγιεινή και τακτικούς ελέγχους από τον οδοντίατρο, δεν είναι ασυνήθιστο η διάρκεια ζωής μιας γέφυρας να είναι πάνω από 10 χρόνια.

Θα είναι δύσκολη η μάσηση;

Η αντικατάσταση των ελλειπόντων δοντιών με οδοντιατρική γέφυρα θα πρέπει να κάνει την μάσηση να είναι ευκολότερη. Μέχρι να εξοικειωθεί με τη γέφυρα και στην αρχή να τρώτε μαλακά τρόφιμα που έχουν κοπεί σε μικρά κομμάτια.

Θα είναι δύσκολη η ομιλία;

Μπορεί να είναι δύσκολο να μιλήσετε ξεκάθαρα όταν λείπουν τα δόντια. Φορώντας μια οδοντιατρική γέφυρα με τα πρόσθια δόντια στη σωστή τους σχέση θα σας βοηθήσει να μιλήσετε σωστά.

Πώς μπορώ να φροντίσω μια γέφυρα;

Είναι σημαντικό να διατηρήσετε τα υπόλοιπα δόντια υγιή καθώς η επιτυχία της γέφυρας (ανάλογα με τον επιλεγμένο τύπο) εξαρτάται από τη σταθερότητα που προσφέρουν τα γύρω δόντια. Βούρτσισμα δύο φορές την ημέρα, η χρήση οδοντιατρικού νήματος και η χρήση ενός αντισηπτικού στοματικού διαλύματος εμποδίζουν την ανάπτυξη τερηδόνας και ουλίτιδας που μπορεί να οδηγήσουν σε απώλεια των δοντιών. Ο οδοντίατρος μπορεί να σας δείξει πώς να βουρτσίζετε και να κάνετε νήμα. Η τήρηση ενός τακτικού προγράμματος καθαρισμού θα βοηθήσει στη διάγνωση των προβλημάτων σε πρώιμο στάδιο. Η επιλογή μιας ισορροπημένης διατροφής είναι επίσης σημαντική.

Αξιολογήσεις


Katerina Diamantaki
2022-11-26
Αν υπήρχαν έξι αστέρια, θα έβαζα έξι. Κορυφαία οδοντίατρος, πλήρως καταρτισμένη, χρησιμοποιεί τις πιο σύγχρονες τεχνικές και τα πλέον ποιοτικά υλικά. Είναι λεπτολόγος, υπεύθυνη, απόλυτα τυπική στα ραντεβού και με ειλικρινή σεβασμό στον ασθενή. Άριστη τεχνική, άριστο θεραπευτικό αποτέλεσμα που ξεπέρασε κάθε προσδοκία μου. Όποιος ψάχνει ποιοτική δουλειά να την επισκεφθεί χωρίς δεύτερη σκέψη. Από τους λίγους γιατρούς που συνιστώ ανεπιφύλακτα! Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης και στη βοηθό της γιατρού, την Αγγελική, για την πολύτιμη βοήθειά της.
손진포
2022-10-27
Dr. Maria is the best dentist in Greece. I removed my molar by Dr. Maria and it was totally complerely and there was no pain. I am Korean I thought Korean dentist is the best in the world but Maria is the one of the best in the world.
stelios maliaritis
2022-09-30
Εξαιρετη επαγγελματιας και υπεροχος ανθρωπος!!! Εκανε μεγαλη υπομονη μαζι μου. Σας τη συστηνω ανεπιφυλακτα!
Fay Boyaki
2022-09-15
Best cleaning! Great dentist! Amazing and pleasant professional. I would recommend without doubt!
Vas Kim
2022-09-14
Εξαιρετική δουλειά, απίστευτο αποτέλεσμα στην λεύκανση !!! Προτείνετε με 1000 ❤️
Konstantinos Sohos
2022-09-13
Καλή δουλειά χωρίς πόνο
Apostolia Galanakh
2022-08-18
Εξαιρετική οδοντίατρος και άνθρωπος. Ήμουν στην Γλυφαδα για δουλειά και μου έσπασε το δόντι μου. Πήρα τηλέφωνο και αμέσως μου προσφέρθηκε ραντεβού. Εξαίσιο αποτέλεσμα και χωρίς καθόλου πόνο. Την συστήνω ανεπιφύλακτα.
Maria Maragoudaki
2022-08-11
Excellent service. Dr Lalousi is a very knowledgeable and experienced dentist in down town Glyfada. She very professional and kind. She explained to me the treatment procedure in details and she gave me the cost verbally and in writing. I knew in every stage of the treatment what was happening and what I had to pay. The whitening results were amazing . I am still smiling. Totally recommend her!!!
Gelina Vogiatzoglou
2022-08-03
Η κυρία Λάλουση είναι άψογη επαγγελματίας με εμπειρία, υπομονή και "ελαφρύ χέρι" (σημαντικό για οδοντίατρο, σωστά;)! Έκανα εξαγωγή πολύ γρήγορα και χωρίς πόνο! Το ιατρείο, που είναι εξοπλισμένο με υπερσύγχρονα μηχανήματα, είναι πάντα σχολαστικά καθαρό! Το ίδιο σχολαστικά είναι και τα μέτρα κατά του κορονοϊού για κάθε επισκέπτη! Και πόσο χρήσιμη η υπενθύμιση που στέλνει για τα ραντεβού μέσω μηνυμάτων! Συστήνω ανεπιφύλακτα!