Λεύκανση Δοντιών στη Γλυφάδα

Λεύκανση δοντιών είναι μία αισθητική θεραπεία με σκοπό την βελτίωση της αισθητικής του στόματος και των δοντιών αφότου επιτρέπει την αλλαγή χρώματος στα δόντια και αύξηση της φωτεινότητα τους.

Χάρη σε αυτή την θεραπεία οι ασθενείς  με κίτρινα δόντια έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν την εμφάνιση των δοντιών τους και να αποκτήσουν και πάλι ένα υγιές και λαμπερό χαμόγελο. Υπάρχουν διάφορες τεχνικές λεύκανσης των δοντιών σας, όπως τα μασελάκια ή το led (λέιζερ) τα οποία επιτρέπουν στον ασθενή να πραγματοποιήσει την θεραπεία ανάλογα με τις ανάγκες της καθημερινότητας .

Ποιος μπορεί να κάνει λεύκανση δοντιών;

 • Η λεύκανση δοντιών επιτρέπεται μόνο σε άτομα άνω των 18 ετών.
 • Να έχουν υγιή ούλα και δόντια. Ενας ασθενής του οποίου τα δόντια θέλουν σφράγισμα ή νοσεί από ουλίτιδαπεριοδοντίτιδα, θα πρέπει πρώτα να θεραπευτεί και μετά να ξεκινήσει την διαδικασία λεύκανσης δοντιών.
 • Η λεύκανση δοντιών απαγορεύεται όταν ο ασθενής είναι κάτω των 18 ετών, κατά τη διάρκεια εγκυμοσύνης και θηλασμού

Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως οι τεχνητές προσθετικές αποκαταστάσεις που μπορεί να έχει κάποιος στο στόμα του, θα πρέπει να αλλαχθούν μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας. Αυτό συμβαίνει διότι το χρώμα των νέου χαμογέλου σας δεν θα ταιριάζει με το χρώμα των αποκαταστάσεων οι οποίες δημιουργήθηκαν με βάση το παλιό σας χρώμα.

Αυτές οι τεχνητές προσθετικές αποκαταστάσεις είναι:

Τι τεχνικές λεύκανσης δοντιών υπάρχουν;

Υπάρχουν συνολικά 3 είδη – τεχνικές λεύκανσης για τα δόντια σας: 

 1. Λεύκανση δοντιών με led (λέιζερ) στο οδοντιατρείο
 2. Λεύκανση δοντιών στο σπίτι με μασελάκια
 3. Συνδυασμός τον 2 παραπάνω

Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως πριν ξεκινήσει η διαδικασία της λεύκανσης δοντιών με οποιαδήποτε τεχνική, θα πρέπει να προηγηθεί ο καθαρισμός των δοντιών έτσι ώστε να απομακρυνθεί η πέτρα και χρωστικές.

Λεύκανση δοντιών με led (λέιζερ) στο οδοντιατρείο

λεύκανση δοντιών στο ιατρείο με λέιζερ

Η λεύκανση δοντιών με led (λέιζερ) είναι ο πρώτος τρόπος και γίνεται από τον οδοντίατρο, αποκλειστικά στο ιατρείο. 

Κατά την λεύκανση δοντιών με led (λέιζερ), ο οδοντίατρος τοποθετεί ένα προϊόν λεύκανσης στην επιφάνεια των δοντιών του ασθενή.

Στη συνέχεια χρησιμοποιεί ένα φως τύπου led (γνωστό και ως λέιζερ) το οποίο ενεργοποιεί το προϊόν λεύκανσης που τοποθετήθηκε πριν.

Η λεύκανση λέιζερ διαρκεί περίπου δύο ώρες.

Ο χρόνος έκθεσης στο led (λέιζερ) καθώς και το λευκαντικό υλικό που τοποθετείται στα δόντια του ασθενή είναι εξαρτώμενα από το σχέδιο θεραπείας που έχει συμφωνηθεί.

Λεύκανση δοντιών στο σπίτι με μασελάκια

Η λεύκανση δοντιών μπορεί να πραγματοποιηθεί στο σπίτι σας χρησιμοποιώντας μασελάκια λεύκανσης δοντιών (νάρθηκες) στα οποία εφαρμόζεται λευκαντικό gel από τον ασθενή.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως για να ξεκινήσει η θεραπεία λεύκανσης δοντιών με μασελάκια, θα πρέπει να γίνει η κατασκευή τους. Σε αυτήν τη φάση ο οδοντίατρος απλά παίρνει τα οδοντικά αποτυπώματα της άνω και κάτω γνάθου.

Με σκοπό να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα λεύκανσης των δοντιών είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείται το μασελάκι με το λευκαντικό gel για τουλάχιστον 4 ώρες το πρωί ή το βράδυ για τις επόμενες 10 – 20 μέρες. Ο χρόνος της θεραπείας διαφέρει για κάθε ασθενή και γι΄αυτό πιο ακριβείς πληροφορίες μπορούν να δοθούν μόνο από τον οδοντίατρο μετά την εξέταση, ανάλυση και επιλογή της αισθητικής οδοντιατρικής θεραπείας.

Λεύκανση Δοντιών στο σπίτι με μασελάκια
Μασελάκι λεύκανσης δοντιών

Λεύκανση δοντιών – Πριν και Μετά

Τι τροφές πρέπει να αποφεύγω;

Μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας λεύκανσης δοντιών θα πρέπει να αποφεύγετε τροφές και ροφήματα με έντονες χρωστικές ουσίες. Κάποιες από αυτές είναι: 

 • Σοκολάτα
 • Ντομάτες
 • Παντζάρια
 • Φράουλες
 • Κόκκινο κρασί
 • Καφές
 • Τσάι

Στην περίπτωση που δεν μπορεί να αποφευχθεί η κατανάλωση ενός η περισσότερων από τα παραπάνω, προτείνεται το πλύσιμο το δοντιών  με άφθονο νερό.

Αν είστε λάτρης του καφέ θα σας προτείναμε να τον καταναλώνετε με καλαμάκι, ώστε να αποφεύγεται η επαφή με την μπροστινή επιφάνεια των δοντιών στην οποία έγινε και λεύκανση.

Πόσο καιρό διαρκεί η λεύκανση;

Η λεύκανση των δοντιών με led ή μασελάκια, είναι μία θεραπεία αισθητικής οδοντιατρικής της οποίας τα αποτελέσματα φθίνουν με την πάροδο του χρόνου. Γενικός το αποτέλεσμα λεύκανσης δοντιών διαρκεί από 6 μήνες μέχρι και 2 χρόνια. Αυτό το μεγάλο εύρος υπάρχει διότι η διάρκεια του αποτελέσματος εξαρτάται από τις συνήθειες του ασθενή. 

Για παράδειγμα αν ένας ασθενής καπνίζει αρκετά ή δεν προσέχει την στοματική του υγιεινή ή καταναλώνει τροφές με έντονα χρώματα – χρωστικές (καφές, κόκκινο κρασί, τσάι, παντζάρια, κεράσια), τότε το αποτέλεσμα θα εξασθενίσει πιο γρήγορα.

Γι’ αυτούς τους λόγους, στους περισσότερους ασθενείς που μπαίνουν στη διαδικασία της λεύκανσης συστήνουμε μια μικρή επανάληψη της θεραπείας 1-2 φορές το χρόνο.

Πονάει η λεύκανση των δοντιών;

Η θεραπεία λεύκανσης των δοντιών είναι τελείως ανώδυνη αν πραγματοποιηθεί από ένα επαγγελματία οδοντίατρο. Οι παράγοντες που πρέπει να κοιτάξει ο οδοντίατρος ώστε να μην υπάρχει καθόλου πόνος είναι: 

 1. Να μην υπάρχουν διαβρώσεις στα δόντια ή εκτεθειμένες περιοχές οδοντίνης. Αν κάτι απο αυτα γίνει αντιληπτό από τον οδοντίατρο θα πρέπει να καλυφθεί με λευκό σφράγισμα (ρητίνης) για να κρατήσουμε το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα .
 2. Να χρησιμοποιηθεί σωστή ποσότητα και ποιότητα υλικού λεύκανσης δοντιών ώστε να μην υπάρχουν ενοχλήσεις και έντονες ευαισθησίες.
 3. Να γίνει σωστή κατασκευή του νάρθηκα (μασελάκια), ώστε να εφαρμόζουν σωστά και να μην διαφεύγει το τζελ.

Εάν υπάρξουν συμπτώματα, η αίσθησή τους είναι πολύ ελαφριά και μπορείτε να συνεχίσετε την καθημερινότητά σας. Ταυτόχρονα μπορεί να γίνει και διακοπή της θεραπείας για κάποιες ημέρες.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Η οδοντίατρος στη Γλυφάδα, Μαρία Λάλουση είναι στη διάθεση σου για κάθε οδοντιατρική υπηρεσία με ένα ραντεβού. Κλείστε το ραντεβού σας για Λεύκανση δοντιών.

Λεύκανση Δοντιών Γλυφάδα | Μασελάκια, Led (Λειζερ) & Τιμές Οδοντίατρος Μαρία Λαλούση Γλυφάδα

Αξιολογήσεις


XK KNS CO EE
2022-06-15
επαληθεύτηκε
Άψογη επαγγελματίας! Υπέροχη δουλειά. Αξίζει μία φορά επίσκεψη για να γίνει η οδοντίατρος σου! Ένας πολύ ωραίος χώρος και πεντακάθαρος στο κέντρο της Γλυφάδας!
Annita Papanikolaou
2022-06-08
επαληθεύτηκε
Excellent work. Finally a dentist of high calibre.
Dimitris Psarras
2022-06-01
επαληθεύτηκε
Η καλύτερη οδοντίατρος που έχω γνωρίσει
Sofia Fotopoulou
2022-05-19
επαληθεύτηκε
Επισκέφτηκα την οδοντίατρο Μαρία Λαλουση μετά από σύσταση γιατί είχα σπάσει το δόντι μου. Το αποτέλεσμα της ολοκεραμικης θήκης που μου έβαλε ήταν εκπληκτικό. Το χρώμα της θήκης ακριβώς το ίδιο με τα υπόλοιπα δόντια μου. Εξαιρετική δουλειά και πολύ καλή επαγγελματίας. Ο δε χώρος του ιατρείου σχεδόν αποστειρωμενος ακολουθώντας όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής!!!
Xristina Dedempili
2022-05-19
επαληθεύτηκε
Εκπληκτική οδοντίατρος και πάνω από όλα άνθρωπος ! Ο χώρος πεντακάθαρος και εξαιρετικό αποτέλεσμα στην λεύκανση των δοντιών και την συνιστώ ανεπιφύλακτα για οποιοσδήποτε οδοντιατρική θεραπεία !!
Rita Acar
2022-05-13
επαληθεύτηκε
Very professional service, good attention to the patient and the specific case and needs. Highly recommend. Dr. Maria also speaks perfect English, in case you don't speak greek :)!
Annalique Giannoulatou
2022-05-03
επαληθεύτηκε
I took my son for an emergency extraction whilst on holiday. I was extremely impressed with the speed and efficiency Maria demonstrated. My son felt at ease and the tooth was taken out without complications. In so far as I booked myself a check up and proceeded with a dental hygiene session too! Superb results in a modern and immaculately clean surgery . Thank you Maria!
Anna Liosatou
2022-04-18
επαληθεύτηκε
Επισκέφθηκα την Δρ Μαρία Λάλουση για έναν έλεγχο και καθαρισμό των δοντιών μου μετά από παρότρυνση του συζύγου μου που την είχε είδη επισκεφθεί και είχε μείνει απόλυτα ευχαριστημένος . Πρέπει να αναφέρω ότι δυστυχώς ο φόβος μου με είχε κρατήσει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα / χρόνια μακριά από τον οδοντίατρο… Μετά από αρκετά εύκολα και δύσκολα σφραγίσματα και αντικατάσταση παλιάς θήκης θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί με τον χαρακτήρα της και τον επαγγελματισμό της με έπεισε ότι άξιζε με το παραπάνω να την εμπιστευτώ! Πρέπει δε να τονίσω ότι καταφέρνει να είναι υπομονετική και φιλική, Οι κανόνες υγιεινής τηρούνται άψογα και το ιατρείο, τα μηχανήματα και κάθε τι που χρησιμοποιεί πραγματικά εντυπωσιάζουν.
Just a G
2022-04-12
επαληθεύτηκε
Very good service, very clean environment, skillful dentist. Totally recommend Maria Lalousi