Λεύκανση Δοντιών | Γλυφάδα


λεύκανση δοντιών


Λεύκανση Δοντιών – Ορισμός


Τι είναι η λεύκανση των δοντιών;

Λεύκανση δοντιών είναι μία αισθητική θεραπεία με σκοπό την βελτίωση της αισθητικής του στόματος και των δοντιών αφότου επιτρέπει την αλλαγή χρώματος στα δόντια και αύξηση της φωτεινότητα τους.

Χάρη σε αυτή την θεραπεία οι ασθενείς  με κίτρινα δόντια έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν την εμφάνιση των δοντιών τους και να αποκτήσουν και πάλι ένα υγιές και λαμπερό χαμόγελο.

Υπάρχουν δίαφορες τεχνικές λεύκανσης των δοντιών σας, όπως τα μασελάκια ή το led (λειζερ) τα οποία επιτρέπουν στον ασθενή να πραγματοποιήσει την θεραπεία ανάλογα με τις ανάγκες της καθημερινότητας .

 

Ποιος μπορεί να κάνει λεύκανση δοντιών;

 1. Η λεύκανση δοντιών επιτρέπεται μόνο σε άτομα άνω των 18 ετών.
 2. Να έχουν υγιή ούλα και δόντια. Ενας ασθενής του οποίου τα δόντια θέλουν σφράγισμα ή νοσεί απο ουλίτιδα – περιοδοντίτιδα, θα πρέπει πρώτα να θεραπευτεί και μετά να ξεκινήσει την διαδικασία λεύκανσης δοντιών.

 

Ποιος δεν μπορεί να κάνει λεύκανση δοντιών;

Η λεύκανση δοντιών απαγορεύεται όταν ο ασθενής είναι κάτω των 18 ετών, κατα τη διάρκεια εγκυμοσύνης και θηλασμού

Είναι σημαντικο να αναφερθεί πως οι τεχνητές προσθετικές αποκαταστάσεις που μπορεί να έχει κάποιος στο στόμα του, θα πρέπει να αλλαχθουν μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας. Αυτό συμβαίνει διότι το χρώμα των νέου χαμογέλου σας δεν θα ταιριάζει με το χρώμα των αποκαταστάσεων οι οποίες δημιουργήθηκαν με βάση το παλιό σας χρώμα.

Αυτές οι τεχνητές προσθετικές αποκαταστάσεις είναι:

 


Λεύκανση Δοντιών – Τεχνικές


 

Τι τεχνικές λεύκανσης δοντιών υπάρχουν;

Υπάρχουν συνολικά 2 είδη – τεχνικές λεύκανσης για τα δοντια σας: 

 • Λεύκανση δοντιών στο σπίτι με μασελάκια
 • Λεύκανση δοντιών με led (λειζερ) στο οδοντιατρείο.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως πριν ξεκινήσει η διαδικασία της λεύκανσης δοντιών με οποιαδήποτε τεχνική, θα πρέπει να προηγηθεί ο καθαρισμός των δοντιών έτσι ώστε να απομακρυνθεί η πέτρα και χρωστικές.

 


Λεύκανση Δοντιών στο σπίτι με μασελάκια


Πώς γίνεται η λεύκανση δοντιών στο σπίτι με μασελάκια;

Η λεύκανση δοντιών μπορεί να πραγματοποιηθεί στο σπίτι σας χρησιμοποιώντας μασελάκια λεύκανσης δοντιών (νάρθηκες) στα οποία εφαρμόζεται λευκαντικό gel απο τον ασθενή.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως για να ξεκινήσει η θεραπεία λεύκανσης δοντιών με μασελάκια, θα πρέπει να γίνει η κατασκευή τους. Σε αυτήν τη φάση ο οδοντίατρος απλά παίρνει τα οδοντικά αποτυπώματα της άνω και κάτω γνάθου.

Με σκοπό να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα λεύκανσης των δοντιών είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείται το μασελάκι με το λευκαντικό gel για τουλάχιστον 4 ώρες το πρωί ή το βράδυ για τις επόμενες 10 – 20 μέρες.

Ο χρόνος της θεραπείας διαφέρει για κάθε ασθενή και γι΄αυτό πιο ακριβείς πληροφορίες μπορούν να δοθούν μόνο από τον οδοντίατρο μετά την εξέταση, ανάλυση και επιλογή της αισθητικης οδοντιατρικής θεραπείας.
Λεύκανση Δοντιών με led (λειζερ) στο οδοντιατρείο.


 

Πώς γίνεται η λεύκανση δοντιών με led (λειζερ);

Η λεύκανση δοντιών με led (λειζερ), είναι ο δεύτερος τρόπος λεύκανσης δοντιών, ο οποίος προσφέρεται απο τον οδοντίατρο, αποκλειστικά στο ιατρείο. 

Κατά την λεύκανση δοντιών με led (λειζερ), ο οδοντίατρος τοποθετεί ένα προϊόν λεύκανσης στην επιφάνεια των δοντιών του ασθενή. 

Στη συνέχεια χρησιμοποιεί ένα φώς τύπου led (γνωστό και ως λειζερ) το οποίο ενεργοποιεί το προϊόν λεύκανσης που τοποθετήθηκε πριν.

Η λεύκανση λέιζερ διαρκεί περίπου δύο ώρες. Ο χρόνος έκθεσης στο led (λειζερ) καθώς και το λευκαντικό υλικό που τοποθετείται στα δόντια του ασθενή είναι εξαρτώμενα από το σχέδιο θεραπείας που έχει συμφωνηθεί.

 


Λεύκανση Δοντιών – Πριν και ΜετάΛεύκανση Δοντιών –  Διατροφή


 

Τι τροφές πρέπει να αποφεύγω μετά την λεύκανση δοντιών;

Μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας λεύκανσης δοντιών θα πρέπει να αποφεύγετε τροφές και ροφήματα με έντονες χρωστικές ουσίες.

Κάποιες από αυτές είναι: 

 1. Σοκολάτα
 2. Ντομάτες
 3. Παντζάρια
 4. Φράουλες
 5. Κόκκινο κρασί
 6. Καφές
 7. Τσάι
Στην περίπτωση που δεν μπορεί να αποφευχθεί η κατανάλωση ενός η περισσότερων από τα παραπάνω, προτείνεται το πλύσιμο το δοντιών  με άφθονο νερό.

Αν είστε λάτρης του καφέ θα σας προτείναμε να τον καταναλώνετε με καλαμάκι, ώστε να αποφεύγεται η επαφή με την μπροστινή επιφάνεια των δοντιών στην οποία έγινε και λεύκανση.

 


Λεύκανση δοντιών – Διάρκεια


 

Πόσο καιρό διαρκεί η λεύκανση δοντιών;

Η λεύκανση των δοντιών με led ή μασελάκια, είναι μία θεραπεία αισθητικής οδοντιατρικής της οποίας τα αποτελέσματα φθίνουν με την πάροδο του χρόνου. 

Γενικός το αποτέλεσμα λεύκανσης δοντιών διαρκεί από 6 μήνες μέχρι και 2 χρόνια.

Αυτό το μεγάλο εύρος υπάρχει διότι η διάρκεια του αποτελέσματος εξαρτάται από τις συνήθειες του ασθενή. 

Για παράδειγμα αν ένας ασθενής καπνίζει αρκετά ή δεν προσέχει την στοματική του υγιεινή ή καταναλώνει τροφές με έντονα χρώματα – χρωστικές (καφές, κόκκινο κρασί, τσάι, παντζάρια, κεράσια), τότε το αποτέλεσμα θα εξασθενίσει πιο γρήγορα.

Γι’ αυτούς τους λόγους, στους περισσότερους ασθενείς που μπαίνουν στη διαδικασία της λεύκανσης συστήνουμε μια μικρή επανάληψη της θεραπείας 1-2 φορές το χρόνο.

 


Λεύκανση Δοντιών –  Πόνος & Παρενέργειες


 

Πονάει η λεύκανση των δοντιών;

Η θεραπεία λεύκανσης των δοντιών είναι τελείως ανώδυνη αν πραγματοποιηθεί από ένα επαγγελματία οδοντίατρο. Οι παράγοντες που πρέπει να κοιτάξει ο οδοντίατρος ώστε να μην υπάρχει καθόλου πόνος είναι: 

 1. Να μην υπαρχουν διαβρώσεις στα δόντια ή εκτεθειμένες περιοχές οδοντίνης. Αν κάτι απο αυτα γίνει αντιληπτό από τον οδοντίατρο θα πρέπει να καλυφθεί με λευκό σφράγισμα (ρητίνης) για να κρατήσουμε το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα .
 2. Να χρησιμοποιηθεί σωστή ποσότητα και ποιότητα υλικού λεύκανσης δοντιών ώστε να μην υπάρχουν ενοχλήσεις και έντονες ευαισθησίες.
 3. Να γίνει σωστή κατασκευή του νάρθηκα (μασελάκια), ώστε να εφαρμόζουν σωστά και να μην διαφεύγει το τζελ.

Εάν υπάρξουν συμπτώματα, η αίσθησή τους είναι πολύ ελαφριά και μπορείτε να συνεχίσετε την καθημερινότητά σας. Ταυτόχρονα μπορεί να γίνει και διακοπή της θεραπείας για κάποιες ημέρες.

 

Τι παρενέργειες μπορεί να υπάρχουν μετά την λεύκανση των δοντιών;

Η στοματική ευαισθησία η είναι μόνη πιθανή παρενέργεια που μπορεί να νιώσει ένας ασθενής κατά τη διάρκεια της θεραπείας η οποία εξασθενεί μόλις τελειώσει η λεύκανση.

 


Για να μάθετε το ακριβές κόστος της δικής σας θεραπείας λεύκανσης δοντιών, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους παρακάτω τρόπους:

Τηλεφωνικά  2114167676

Email  info@marialalousi.com

Φόρμα επικοινωνίας (Εδώ)

βάση 48 αξιολογήσεων.
Evi Goggolidou
2021-09-27
επαληθεύτηκε
Εξαιρετική για σφραγίσματα δοντιών και καθαρισμό!
Nikolas Afordakos
2021-09-14
επαληθεύτηκε
Επισκέφθηκα την Δρ. Λαλούση για μια δυσκολη περίπτωση οδοντικού εμφυτεύματος και έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα. Η Δρ. Λαλούση έχει εμπειρία για να διαχειριστεί ακόμα και τις πιο δύσκολες περιπτώσεις και από εδώ και πέρα θα είναι η πρώτη μου επιλογή για όλες τις οδοντιατρικές εργασίες.
Itachi Uchiha
2021-09-06
επαληθεύτηκε
Δεν θα σχολιάσω για πτυχία και εμπειρία. Εμένα αυτό που μ'εντυπωσίασε ήταν το απαλό της χέρι. Να μπορώ να πηγαίνω σε ένα ιατρείο χωρίς να φοβάμαι τον πόνο. Η καλύτερη οδοντίατρος στη Γλυφάδα.
Meat Slabs
2021-09-05
επαληθεύτηκε
Μοντερνο οδοντιατρειο με ευκολη προσβαση στο κεντρο της Γλυφάδας, με ιδιαιτερη προσοχη στην υγιεινη και στην καθαριοτητα. Αψογο αισθητικο αποτελεσμα με την ολοκεραμικη θηκη σε μπροστινο δοντι. Η οδοντιατρος μου εξηγησε αναλυτικα ολες τις πιθανες λυσεις.
Δεσποινα Τζηλιαλη
2021-09-04
επαληθεύτηκε
Η οδοντίατρος Μαρία Λαλουση έκανε εξαιρετική δουλειά. Η θεραπεία ουλίτιδας μου έσωσε πραγματικά το στόμα και η λεύκανση με έκανε να έχω ξανά αυτοπεποίθηση για τα δόντια μου!!
alex athiniotis
2021-09-04
επαληθεύτηκε
Εξαιρετική δουλειά. Η οδοντίατρος Μαρία Λαλουση είναι πραγματικός επαγγελματίας. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από το σφράγισμα και τον καθαρισμό!!
Braum Fredd
2021-08-31
επαληθεύτηκε
I had a terrible tooth ache and i went to her dental office without an appointment. Thankfully she was not busy and took care of my pain. Thank you Maria. I definitely recommend her to everyone especially to native English speakers since her English is on point. You are the best dentist in Glyfada. Thank you 🙂
Aristotelis Tsagkarogiannis
2021-08-19
επαληθεύτηκε
The professionalism and friendliness of Dr Maria Lalousi is outstanding! The best dental care I have ever experienced! Great office located directly in downtown of Glyfada.
Grigorios Vichos
2021-08-16
επαληθεύτηκε
Από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας μας, όταν επισκέφτηκα το οδοντιατρείο της κας Λαλουση στη Γλυφάδα, κατάλαβα ότι είχα να κάνω με μια σοβαρή επαγγελματία. Στο πρόσωπο της Μαρίας βρήκα κυρίως μια φίλη. Αυτό που με κέρδισε πέρα από την αξιοπιστία της, ήταν ο τρόπος που με φρόντισε, συνεπής, φιλικός και ειλικρινής. Πρόκειται για μια σοβαρή επαγγελματία που είναι πρόθυμη να βοηθήσει ανά πάσα στιγμή και όποτε χρειάστηκα την βοηθεια της ήταν άμεση. Θεωρώ σημαντικό να υπάρχει ένας άνθρωπος τον οποίο μπορείς ανά πάσα στιγμή να εμπιστευτείς, ώστε να σε βοηθήσει σε μία κρίσιμη στιγμή.
Glykeria Gkougkoudi
2021-08-14
επαληθεύτηκε
Επιστημονική κατάρτιση και ήθος. Συνιστώ ανεπιφύλακτα για υγιή δόντια και για λεύκανση με την οποία έχω μείνει πολύ ευχαριστημένη

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart