Λεύκανση Δοντιών στη Γλυφάδα

Λεύκανση δοντιών είναι μία αισθητική θεραπεία με σκοπό την βελτίωση της αισθητικής του στόματος και των δοντιών αφότου επιτρέπει την αλλαγή χρώματος στα δόντια και αύξηση της φωτεινότητα τους.

Χάρη σε αυτή την θεραπεία οι ασθενείς  με κίτρινα δόντια έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν την εμφάνιση των δοντιών τους και να αποκτήσουν και πάλι ένα υγιές και λαμπερό χαμόγελο. Υπάρχουν διάφορες τεχνικές λεύκανσης των δοντιών σας, όπως τα μασελάκια ή το led (λέιζερ) τα οποία επιτρέπουν στον ασθενή να πραγματοποιήσει την θεραπεία ανάλογα με τις ανάγκες της καθημερινότητας .

Ποιος μπορεί να κάνει λεύκανση δοντιών;

 • Η λεύκανση δοντιών επιτρέπεται μόνο σε άτομα άνω των 18 ετών.
 • Να έχουν υγιή ούλα και δόντια. Ενας ασθενής του οποίου τα δόντια θέλουν σφράγισμα ή νοσεί από ουλίτιδαπεριοδοντίτιδα, θα πρέπει πρώτα να θεραπευτεί και μετά να ξεκινήσει την διαδικασία λεύκανσης δοντιών.
 • Η λεύκανση δοντιών απαγορεύεται όταν ο ασθενής είναι κάτω των 18 ετών, κατά τη διάρκεια εγκυμοσύνης και θηλασμού

Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως οι τεχνητές προσθετικές αποκαταστάσεις που μπορεί να έχει κάποιος στο στόμα του, θα πρέπει να αλλαχθούν μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας. Αυτό συμβαίνει διότι το χρώμα των νέου χαμογέλου σας δεν θα ταιριάζει με το χρώμα των αποκαταστάσεων οι οποίες δημιουργήθηκαν με βάση το παλιό σας χρώμα.

Αυτές οι τεχνητές προσθετικές αποκαταστάσεις είναι:

Τι τεχνικές λεύκανσης δοντιών υπάρχουν;

Υπάρχουν συνολικά 3 είδη – τεχνικές λεύκανσης για τα δόντια σας: 

 1. Λεύκανση δοντιών με led (λέιζερ) στο οδοντιατρείο
 2. Λεύκανση δοντιών στο σπίτι με μασελάκια
 3. Συνδυασμός τον 2 παραπάνω

Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως πριν ξεκινήσει η διαδικασία της λεύκανσης δοντιών με οποιαδήποτε τεχνική, θα πρέπει να προηγηθεί ο καθαρισμός των δοντιών έτσι ώστε να απομακρυνθεί η πέτρα και χρωστικές.

Λεύκανση δοντιών με led (λέιζερ) στο οδοντιατρείο

λεύκανση δοντιών στο ιατρείο με λέιζερ

Η λεύκανση δοντιών με led (λέιζερ) είναι ο πρώτος τρόπος και γίνεται από τον οδοντίατρο, αποκλειστικά στο ιατρείο. 

Κατά την λεύκανση δοντιών με led (λέιζερ), ο οδοντίατρος τοποθετεί ένα προϊόν λεύκανσης στην επιφάνεια των δοντιών του ασθενή.

Στη συνέχεια χρησιμοποιεί ένα φως τύπου led (γνωστό και ως λέιζερ) το οποίο ενεργοποιεί το προϊόν λεύκανσης που τοποθετήθηκε πριν.

Η λεύκανση λέιζερ διαρκεί περίπου δύο ώρες.

Ο χρόνος έκθεσης στο led (λέιζερ) καθώς και το λευκαντικό υλικό που τοποθετείται στα δόντια του ασθενή είναι εξαρτώμενα από το σχέδιο θεραπείας που έχει συμφωνηθεί.

Λεύκανση δοντιών στο σπίτι με μασελάκια

Η λεύκανση δοντιών μπορεί να πραγματοποιηθεί στο σπίτι σας χρησιμοποιώντας μασελάκια λεύκανσης δοντιών (νάρθηκες) στα οποία εφαρμόζεται λευκαντικό gel από τον ασθενή.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως για να ξεκινήσει η θεραπεία λεύκανσης δοντιών με μασελάκια, θα πρέπει να γίνει η κατασκευή τους. Σε αυτήν τη φάση ο οδοντίατρος απλά παίρνει τα οδοντικά αποτυπώματα της άνω και κάτω γνάθου.

Με σκοπό να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα λεύκανσης των δοντιών είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείται το μασελάκι με το λευκαντικό gel για τουλάχιστον 4 ώρες το πρωί ή το βράδυ για τις επόμενες 10 – 20 μέρες. Ο χρόνος της θεραπείας διαφέρει για κάθε ασθενή και γι΄αυτό πιο ακριβείς πληροφορίες μπορούν να δοθούν μόνο από τον οδοντίατρο μετά την εξέταση, ανάλυση και επιλογή της αισθητικής οδοντιατρικής θεραπείας.

Λεύκανση Δοντιών στο σπίτι με μασελάκια
Μασελάκι λεύκανσης δοντιών

Έτοιμοι για να αποκτήσετε ένα κατάλευκο χαμόγελο;

Λεύκανση δοντιών – Πριν και Μετά

Τι τροφές πρέπει να αποφεύγω;

Μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας λεύκανσης δοντιών θα πρέπει να αποφεύγετε τροφές και ροφήματα με έντονες χρωστικές ουσίες. Κάποιες από αυτές είναι: 

 • Σοκολάτα
 • Ντομάτες
 • Παντζάρια
 • Φράουλες
 • Κόκκινο κρασί
 • Καφές
 • Τσάι

Στην περίπτωση που δεν μπορεί να αποφευχθεί η κατανάλωση ενός η περισσότερων από τα παραπάνω, προτείνεται το πλύσιμο το δοντιών  με άφθονο νερό.

Αν είστε λάτρης του καφέ θα σας προτείναμε να τον καταναλώνετε με καλαμάκι, ώστε να αποφεύγεται η επαφή με την μπροστινή επιφάνεια των δοντιών στην οποία έγινε και λεύκανση.

Πόσο καιρό διαρκεί η λεύκανση;

Η λεύκανση των δοντιών με led ή μασελάκια, είναι μία θεραπεία αισθητικής οδοντιατρικής της οποίας τα αποτελέσματα φθίνουν με την πάροδο του χρόνου. Γενικός το αποτέλεσμα λεύκανσης δοντιών διαρκεί από 6 μήνες μέχρι και 2 χρόνια. Αυτό το μεγάλο εύρος υπάρχει διότι η διάρκεια του αποτελέσματος εξαρτάται από τις συνήθειες του ασθενή. 

Για παράδειγμα αν ένας ασθενής καπνίζει αρκετά ή δεν προσέχει την στοματική του υγιεινή ή καταναλώνει τροφές με έντονα χρώματα – χρωστικές (καφές, κόκκινο κρασί, τσάι, παντζάρια, κεράσια), τότε το αποτέλεσμα θα εξασθενίσει πιο γρήγορα.

Γι’ αυτούς τους λόγους, στους περισσότερους ασθενείς που μπαίνουν στη διαδικασία της λεύκανσης συστήνουμε μια μικρή επανάληψη της θεραπείας 1-2 φορές το χρόνο.

Πονάει η λεύκανση των δοντιών;

Η θεραπεία λεύκανσης των δοντιών είναι τελείως ανώδυνη αν πραγματοποιηθεί από ένα επαγγελματία οδοντίατρο. Οι παράγοντες που πρέπει να κοιτάξει ο οδοντίατρος ώστε να μην υπάρχει καθόλου πόνος είναι: 

 1. Να μην υπάρχουν διαβρώσεις στα δόντια ή εκτεθειμένες περιοχές οδοντίνης. Αν κάτι απο αυτα γίνει αντιληπτό από τον οδοντίατρο θα πρέπει να καλυφθεί με λευκό σφράγισμα (ρητίνης) για να κρατήσουμε το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα .
 2. Να χρησιμοποιηθεί σωστή ποσότητα και ποιότητα υλικού λεύκανσης δοντιών ώστε να μην υπάρχουν ενοχλήσεις και έντονες ευαισθησίες.
 3. Να γίνει σωστή κατασκευή του νάρθηκα (μασελάκια), ώστε να εφαρμόζουν σωστά και να μην διαφεύγει το τζελ.

Εάν υπάρξουν συμπτώματα, η αίσθησή τους είναι πολύ ελαφριά και μπορείτε να συνεχίσετε την καθημερινότητά σας. Ταυτόχρονα μπορεί να γίνει και διακοπή της θεραπείας για κάποιες ημέρες.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Η οδοντίατρος στη Γλυφάδα, Μαρία Λάλουση είναι στη διάθεση σου για κάθε οδοντιατρική υπηρεσία με ένα ραντεβού. Κλείστε το ραντεβού σας για Λεύκανση δοντιών.

Λεύκανση Δοντιών Γλυφάδα | Μασελάκια, Led (Λειζερ) & Τιμές Οδοντίατρος Μαρία Λαλούση Γλυφάδα

Αξιολογήσεις


Katerina Diamantaki
2022-11-26
Το Trustindex επαληθεύει ότι η αρχική πηγή της κριτικής είναι Google.
Αν υπήρχαν έξι αστέρια, θα έβαζα έξι. Κορυφαία οδοντίατρος, πλήρως καταρτισμένη, χρησιμοποιεί τις πιο σύγχρονες τεχνικές και τα πλέον ποιοτικά υλικά. Είναι λεπτολόγος, υπεύθυνη, απόλυτα τυπική στα ραντεβού και με ειλικρινή σεβασμό στον ασθενή. Άριστη τεχνική, άριστο θεραπευτικό αποτέλεσμα που ξεπέρασε κάθε προσδοκία μου. Όποιος ψάχνει ποιοτική δουλειά να την επισκεφθεί χωρίς δεύτερη σκέψη. Από τους λίγους γιατρούς που συνιστώ ανεπιφύλακτα! Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης και στη βοηθό της γιατρού, την Αγγελική, για την πολύτιμη βοήθειά της.
손진포
2022-10-27
Το Trustindex επαληθεύει ότι η αρχική πηγή της κριτικής είναι Google.
Dr. Maria is the best dentist in Greece. I removed my molar by Dr. Maria and it was totally complerely and there was no pain. I am Korean I thought Korean dentist is the best in the world but Maria is the one of the best in the world.
stelios maliaritis
2022-09-30
Το Trustindex επαληθεύει ότι η αρχική πηγή της κριτικής είναι Google.
Εξαιρετη επαγγελματιας και υπεροχος ανθρωπος!!! Εκανε μεγαλη υπομονη μαζι μου. Σας τη συστηνω ανεπιφυλακτα!
Fay Boyaki
2022-09-15
Το Trustindex επαληθεύει ότι η αρχική πηγή της κριτικής είναι Google.
Best cleaning! Great dentist! Amazing and pleasant professional. I would recommend without doubt!
Vas Kim
2022-09-14
Το Trustindex επαληθεύει ότι η αρχική πηγή της κριτικής είναι Google.
Εξαιρετική δουλειά, απίστευτο αποτέλεσμα στην λεύκανση !!! Προτείνετε με 1000 ❤️
Konstantinos Sohos
2022-09-13
Το Trustindex επαληθεύει ότι η αρχική πηγή της κριτικής είναι Google.
Καλή δουλειά χωρίς πόνο
Apostolia Galanakh
2022-08-18
Το Trustindex επαληθεύει ότι η αρχική πηγή της κριτικής είναι Google.
Εξαιρετική οδοντίατρος και άνθρωπος. Ήμουν στην Γλυφαδα για δουλειά και μου έσπασε το δόντι μου. Πήρα τηλέφωνο και αμέσως μου προσφέρθηκε ραντεβού. Εξαίσιο αποτέλεσμα και χωρίς καθόλου πόνο. Την συστήνω ανεπιφύλακτα.
Maria Maragoudaki
2022-08-11
Το Trustindex επαληθεύει ότι η αρχική πηγή της κριτικής είναι Google.
Excellent service. Dr Lalousi is a very knowledgeable and experienced dentist in down town Glyfada. She very professional and kind. She explained to me the treatment procedure in details and she gave me the cost verbally and in writing. I knew in every stage of the treatment what was happening and what I had to pay. The whitening results were amazing . I am still smiling. Totally recommend her!!!
Gelina Vogiatzoglou
2022-08-03
Το Trustindex επαληθεύει ότι η αρχική πηγή της κριτικής είναι Google.
Η κυρία Λάλουση είναι άψογη επαγγελματίας με εμπειρία, υπομονή και "ελαφρύ χέρι" (σημαντικό για οδοντίατρο, σωστά;)! Έκανα εξαγωγή πολύ γρήγορα και χωρίς πόνο! Το ιατρείο, που είναι εξοπλισμένο με υπερσύγχρονα μηχανήματα, είναι πάντα σχολαστικά καθαρό! Το ίδιο σχολαστικά είναι και τα μέτρα κατά του κορονοϊού για κάθε επισκέπτη! Και πόσο χρήσιμη η υπενθύμιση που στέλνει για τα ραντεβού μέσω μηνυμάτων! Συστήνω ανεπιφύλακτα!