Ολική Οδοντοστοιχία – Μασέλα


Οδοντοστοιχία Μασέλα Γλυφάδα


Ολική οδοντοστοιχία (Μασέλα) – Ορισμός


Τι είναι η ολική οδοντοστοιχία (Μασέλα);

Οι ολικές οδοντοστοιχίες (μασέλες) είναι τεχνητές προσθετικές εργασίες, φτιαγμένες συνήθως από ακρυλική ρητίνη (με ροζ χρώμα για τη βάση και λευκά δόντια), οι οποίες αναπληρώνουν τα φυσικά δόντια που έχουν χαθεί και βοηθούν να ανακτηθεί η αισθητική και η λειτουργικότητα του στόματος.

 

Γιατί είναι απαραίτητη η μασέλα όταν χάσουμε τα δόντια μας;

Όταν χαθούν τα φυσικά δόντια οι μύες γύρω από το στόμα ατροφούν με αποτέλεσμα:

 • τα μάγουλα να βυθίζονται προς το εσωτερικό του στόματος 
 • η μορφολογία των χειλιών εξαφανίζεται
 • οι ρυτίδες γύρω από το στόμα βαθαίνουν και το προφίλ γίνεται “γεροντικό”.

Ταυτόχρονα η απώλεια των δοντιών επηρεάζει τη διατροφή, την ψυχολογία, την κοινωνικότητά, αλλά και τη γενική υγεία.

Οι τεχνητές ολικές οδοντοστοιχίες ή μασέλα, επαναφέρουν και βελτιώνουν τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του προσώπου με αποτέλεσμα την επαναφορά αισθητικής 

Ταυτόχρονα επαναφέρουν και την πλήρη λειτουργικότητα αφότου προφέρουν αποκατάσταση της μάσησης.

οδοντοστοιχία (Μασέλα) γλυφάδα


Ολική οδοντοστοιχία (Μασέλα) – Είδη


Τι είδη οδοντοστοιχίας – μασέλας υπάρχουν;

Οι ολικές οδοντοστοιχίες μπορούν να διαχωριστούν σε έμμεσες ή άμεσες και σε κλασσικές ή επένθετες. Ο τρόπος με τον οποίο χωρίζονται τα παραπάνω είδη ολικών οδοντοστοιχιών είναι ο χρόνος, η χρήση και ο τρόπος κατασκευής.

– Έμμεση ολική οδοντοστοιχία

Η έμμεση ολική οδοντοστοιχία είναι η γνωστή μασέλα. Για να χρησιμοποιηθεί, θα πρέπει να γίνουν πιθανές εξαγωγές δοντιών. Αφού γίνει αυτό θα χρειαστεί να περιμένουμε ένα χρονικό διάστημα, το οποίο ποικίλει από ασθενή σε ασθενή, μέχρι την επούλωση των ούλων. Έπειτα, ακολουθούν κάποια ραντεβού που περιλαμβάνουν μετρήσεις και πρόβες το οποίο δίνει την δυνατότητα στον ασθενή να δει το αποτέλεσμα και να ζητήσει αλλαγές έτσι ώστε να να είναι ευχαριστημένος με τη νέα του οδοντοστοιχία – μασέλα.

– Άμεση ολική οδοντοστοιχία

Στην άμεση ολική οδοντοστοιχία γίνονται όλα τα βήματα όπως και στην κλασική ολική οδοντοστοιχία με τη μόνη διαφορά ότι κάποια δόντια παραμένουν μέχρι και το τελευταίο ραντεβού (6 πρόσθια δόντια) όπου και εξάγονται και τελικά παραδίδεται η οδοντοστοιχία. 

Οι χρήση της άμεσης ολικής οδοντοστοιχίας γίνεται λόγω κάποιων περιορισμών του ασθενή (ψυχολογικοί λόγοι, εργασιακό καθεστώς). 

– Κλασική ολική οδοντοστοιχία

Είναι η οδοντοστοιχία η οποία στηρίζεται στο βλεννογόνο του στόματος.

– Επένθετη ολική οδοντοστοιχία

Η επένθετη ολική οδοντοστοιχία είναι η οδοντοστοιχία η οποία στηρίζεται σε οδοντικά εμφυτεύματα (μασέλα με εμφυτεύματα). Για να χρησιμοποιηθεί μία επένθετη οδοντοστοιχία στην κάτω γνάθο θα χρειαστεί να τοποθετηθούν 2 με 3 εμφυτεύματα. Στην περίπτωση της άνω γνάθου χρειάζονται 4 εμφυτεύματα. Η σταθερότητα της επένθετης ολικής οδοντοστοιχίας είναι αδιαμφισβήτητα άριστη καθώς στηρίζεται σε εμφυτεύματα 

 


Ολική οδοντοστοιχία (Μασέλα) – Φροντίδα


Πως φροντίζω τη μασέλα (οδοντοστοιχία) μου;

Ό τρόπος φροντίδας της μασέλας – ολικής οδοντοστοιχίας είναι απλός και γίνεται με τα παρακάτω βήματα:

 1. Βουρτσίστε τις οδοντοστοιχίες τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα.
 2. Όταν δεν φοράτε τις οδοντοστοιχίες τοποθετήστε τις σε ποτήρι με νερό, εκτός εάν ο οδοντίατρος σάς συμβουλεύσει διαφορετικά 
 3. Αν μεταφέρετε τις οδοντοστοιχίες σας σε τσάντα, φροντίστε να τις αποθηκεύετε σε ειδικά κουτιά φύλαξης που θα προμηθευτείτε από το φαρμακείο.
 4. Επισκέπτεστε τον οδοντίατρό σας τουλάχιστον μία φορά το χρόνο για να ελέγξει τις οδοντοστοιχίες σας.

 


Ολική οδοντοστοιχία (Μασέλα) – Καθάρισμα


Πως καθαρίζω τη μασέλα (οδοντοστοιχία) μου;

 • Μετά από κάθε γεύμα απαραιτήτως ξεπλένετε τις οδοντοστοιχίες και το στόμα σας με άφθονο νερό.
 • Πριν το βούρτσισμα ξεπλένετέ τις με άφθονο νερό για να φύγουν τυχόν υπολείμματα τροφών.
 • Βουρτσίζετε τις οδοντοστοιχίες σας τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα. 
 • Μη χρησιμοποιείτε κοινή οδοντόπαστα για να καθαρίσετε τις οδοντοστοιχίες σας, γιατί μπορεί να αλλοιώσει την επιφάνειά τους. Για τον καθαρισμό τους χρησιμοποιείτε σαπούνι (π χ. πράσινο σαπούνι χωρίς άρωμα ή υγρό πιάτων) και μαλακή οδοντόβουρτσα. 
 • Μπορείτε να χρησιμοποιείτε και τις ειδικές οδοντόβουρτσες για οδοντοστοιχίες.
 • Καθαρίζετε προσεκτικά όλες τις επιφάνειες τις οδοντοστοιχίας εσωτερικά και εξωτερικά
 • Καθαρίζετε τα ούλα, την υπερώα (ουρανίσκο) και τη γλώσσα με μαλακή βούρτσα και νερό (χωρίς οδοντόκρεμα ή σαπούνι).
 • Είναι σημαντικό να απομακρύνονται τα υπολείμματα των τροφών, για να αποφεύγετε την κακοσμία του στόματος και τις μολύνσεις..
 • Χρησιμοποιείτε καθημερινά (ή τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα) ταμπλέτες καθαρισμού των οδοντοστοιχιών και ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες που θα βρείτε στη συσκευασία.
 • Αν οι οδοντοστοιχίες σας έχουν «πιάσει πέτρα» ή έχουν «μαυρίσει» επισκεφτείτε τον οδοντίατρό σας, ο οποίος θα τις καθαρίσει.

 


Ολική οδοντοστοιχία (Μασέλα) – Διάρκεια ζωής


Πόσο καιρό κρατάει η μασέλα (οδοντοστοιχία);

Οι οδοντοστοιχίες μετά από κάποιο χρονικό διάστημα αρχίζουν να φθείρονται. Ο χρόνος εμφάνισης της φθοράς εξαρτάται από την καθαριότητα και την φροντίδα.

Με τα χρόνια αλλοιώνεται το υλικό τους, αλλάζει η ανατομία του στόματος (πέφτουν τα ούλα) και οι οδοντοστοιχίες δεν εφαρμόζουν πια το ίδιο καλά. Επίσης, τα δόντια φθείρονται από τη χρήση, δεν αρθρώνουν σωστά μεταξύ τους και το κάτω τριτημόριο του προσώπου δείχνει αφύσικο και γερασμένο.

Ο οδοντίατρος θα σας συμβουλεύσει αν οι οδοντοστοιχίες σας χρειάζονται αναπροσαρμογή βάσης (γέμισμα) ή αν πρέπει να κατασκευαστούν καινούργιες.

Συνήθως οι οδοντοστοιχίες χρειάζονται αντικατάσταση κάθε 5-10 χρόνια ανάλογα με το πότε χάθηκαν τα φυσικά δόντια και με τη συντήρηση που τυγχάνουν.

Η αναπροσαρμογή βάσης (γέμισμα) γίνεται κάθε ένα με δύο χρόνια, ανάλογα με την περίπτωση.

 


Για να μάθετε το ακριβές κόστος της δικής σας θεραπείας με ολική οδοντοστοιχία – μασέλα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με εμάς:

 

Τηλεφωνικά  2114167676

Email  info@marialalousi.com

Φόρμα επικοινωνίας (Εδώ)

βάση 48 αξιολογήσεων.
Evi Goggolidou
2021-09-27
επαληθεύτηκε
Εξαιρετική για σφραγίσματα δοντιών και καθαρισμό!
Nikolas Afordakos
2021-09-14
επαληθεύτηκε
Επισκέφθηκα την Δρ. Λαλούση για μια δυσκολη περίπτωση οδοντικού εμφυτεύματος και έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα. Η Δρ. Λαλούση έχει εμπειρία για να διαχειριστεί ακόμα και τις πιο δύσκολες περιπτώσεις και από εδώ και πέρα θα είναι η πρώτη μου επιλογή για όλες τις οδοντιατρικές εργασίες.
Itachi Uchiha
2021-09-06
επαληθεύτηκε
Δεν θα σχολιάσω για πτυχία και εμπειρία. Εμένα αυτό που μ'εντυπωσίασε ήταν το απαλό της χέρι. Να μπορώ να πηγαίνω σε ένα ιατρείο χωρίς να φοβάμαι τον πόνο. Η καλύτερη οδοντίατρος στη Γλυφάδα.
Meat Slabs
2021-09-05
επαληθεύτηκε
Μοντερνο οδοντιατρειο με ευκολη προσβαση στο κεντρο της Γλυφάδας, με ιδιαιτερη προσοχη στην υγιεινη και στην καθαριοτητα. Αψογο αισθητικο αποτελεσμα με την ολοκεραμικη θηκη σε μπροστινο δοντι. Η οδοντιατρος μου εξηγησε αναλυτικα ολες τις πιθανες λυσεις.
Δεσποινα Τζηλιαλη
2021-09-04
επαληθεύτηκε
Η οδοντίατρος Μαρία Λαλουση έκανε εξαιρετική δουλειά. Η θεραπεία ουλίτιδας μου έσωσε πραγματικά το στόμα και η λεύκανση με έκανε να έχω ξανά αυτοπεποίθηση για τα δόντια μου!!
alex athiniotis
2021-09-04
επαληθεύτηκε
Εξαιρετική δουλειά. Η οδοντίατρος Μαρία Λαλουση είναι πραγματικός επαγγελματίας. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από το σφράγισμα και τον καθαρισμό!!
Braum Fredd
2021-08-31
επαληθεύτηκε
I had a terrible tooth ache and i went to her dental office without an appointment. Thankfully she was not busy and took care of my pain. Thank you Maria. I definitely recommend her to everyone especially to native English speakers since her English is on point. You are the best dentist in Glyfada. Thank you 🙂
Aristotelis Tsagkarogiannis
2021-08-19
επαληθεύτηκε
The professionalism and friendliness of Dr Maria Lalousi is outstanding! The best dental care I have ever experienced! Great office located directly in downtown of Glyfada.
Grigorios Vichos
2021-08-16
επαληθεύτηκε
Από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας μας, όταν επισκέφτηκα το οδοντιατρείο της κας Λαλουση στη Γλυφάδα, κατάλαβα ότι είχα να κάνω με μια σοβαρή επαγγελματία. Στο πρόσωπο της Μαρίας βρήκα κυρίως μια φίλη. Αυτό που με κέρδισε πέρα από την αξιοπιστία της, ήταν ο τρόπος που με φρόντισε, συνεπής, φιλικός και ειλικρινής. Πρόκειται για μια σοβαρή επαγγελματία που είναι πρόθυμη να βοηθήσει ανά πάσα στιγμή και όποτε χρειάστηκα την βοηθεια της ήταν άμεση. Θεωρώ σημαντικό να υπάρχει ένας άνθρωπος τον οποίο μπορείς ανά πάσα στιγμή να εμπιστευτείς, ώστε να σε βοηθήσει σε μία κρίσιμη στιγμή.
Glykeria Gkougkoudi
2021-08-14
επαληθεύτηκε
Επιστημονική κατάρτιση και ήθος. Συνιστώ ανεπιφύλακτα για υγιή δόντια και για λεύκανση με την οποία έχω μείνει πολύ ευχαριστημένη

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart