Όψεις Πορσελάνης στη Γλυφάδα

Οι όψεις πορσελάνης είναι λεπτές «φλούδες» ενισχυμένης οδοντιατρικής πορσελάνης (porcelain veneer) οι οποίες συγκολλούνται στην εξωτερική επιφάνεια των δοντιών με την μέθοδο bonding.

Για να γίνει αυτή η συγκόλληση απαιτείται ελάχιστο ή μηδενικό τρόχισμα των δοντιών, κάτι που τις έχει κάνει να ξεχωρίσουν σε σύγκριση με άλλες μεθόδους όπως η θήκη δοντιού διότι δεν είναι πολύ επεμβατικές. Οι όψεις πορσελάνης ανήκουν στον κλάδο της αισθητική οδοντιατρικής. Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως αντιστέκονται στις χρωστικές καλύτερα από τις όψεις ρητίνης και μιμούνται καλύτερα τις ιδιότητες που αντανακλούν το φως των φυσικών δοντιών.

Το υλικό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή τους είναι η πορσελάνη, ένα υλικό πολύ πιο ανθεκτικό από την ρητίνη η οποία χρησιμοποιείται για την κατασκευή των όψεων ρητίνης και του λευκού σφραγίσματος. Η πορσελάνη και αποτελεσματικά οι όψεις πορσελάνης δεν χάνουν το χρώμα τους από το πέρασμα του χρόνου ή από διατροφικές συνήθειες ενώ ταυτόχρονα έχουν πολύ μεγάλη αντοχή στη θραύση συγκριτικά με τις όψεις ρητίνης.

Πότε χρησιμοποιούνται οι όψεις πορσελάνης;

 • Όταν ένας ασθενής έχει αραιοδοντία (έχει αραιά δόντια). Οι όψεις πορσελάνης μπορούν να διορθώσουν την θέση των μπροστινών δοντιών και έτσι να αναβαθμίσουμε την αισθητική των δοντιών σας και να αποφευχθεί η ορθοδοντική θεραπεία.
 • Όταν θέλουμε να επαναφέρουμε το σχήμα των δοντιών σας τα οποία έχουν φθαρεί ή είναι σπασμένα. Οι όψεις πορσελάνης  μπορούν να βοηθήσουν διότι μπορούν να καλύψουν αυτά τα δόντια και να αποκαταστήσουν την αισθητική.  
 • Όταν έχετε στα δόντια σας σφραγίσματα που φαίνονται άσχημα και θέλουμε να τα καλύψουμε.
 • Όταν θέλουμε να μετακινήσουμε τα δόντια στη σωστή θέση, όπως για παράδειγμα όταν ένα δόντι είναι πιο μέσα από τα άλλα.
 • Τέλος μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις όψεις πορσελάνης σε συνδυασμό με τεχνικές λεύκανσης για να πετύχουμε λεύκανση δοντιών.

Ποια είναι η διαδικασία για να βάλω όψεις πορσελάνης;

Αυτό το πρώτο βήμα περιλαμβάνει την ενεργό συμμετοχή σας. Εξηγήστε στον οδοντίατρό σας το αποτέλεσμα που προσπαθείτε να επιτύχετε. Κατά τη διάρκεια αυτού του ραντεβού, ο οδοντίατρός σας θα εξετάσει τα δόντια σας για να βεβαιωθεί ότι οι όψεις πορσελάνης είναι κατάλληλες για εσάς και να συζητήσετε τι θα συνεπάγεται η διαδικασία και ορισμένους από τους περιορισμούς της. Μπορεί επίσης να λάβει ακτινογραφίες και ενδεχομένως να κάνει πρώτα αποτυπώματα από το στόμα και τα δόντια σας.

Παρασκευή όψης

Για να προετοιμάσει ένα δόντι για όψη πορσελάνης ο οδοντίατρός σας θα αφαιρέσει την επιφάνεια του δοντιού, η οποία είναι μια ποσότητα σχεδόν ίση με το πάχος της όψης που πρόκειται να προστεθεί στην επιφάνεια του δοντιού.

Πριν αφαιρέσετε την αδαμαντίνη, εσείς και ο οδοντίατρος σας θα αποφασίσετε την ανάγκη για τοπικό αναισθητικό για να μουδιάσετε την περιοχή.

Στη συνέχεια, ο οδοντίατρός σας θα πάρει τα αποτυπώματα του δοντιού σας. Αυτά αποστέλλονται σε οδοντιατρικό εργαστήριο, το οποίο με τη σειρά του κατασκευάζει την όψη σας.

Χρειάζεται συνήθως 2 εβδομάδες για τον οδοντίατρό σας να λάβει την όψη πίσω από το εργαστήριο. Προσωρινές όψεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα δόντια.

Συγκόλληση όψης

Πριν η όψη πορσελάνης συγκολληθεί μόνιμα στο δόντι σας, ο οδοντίατρος σας θα το τοποθετήσει προσωρινά στο δόντι σας για να εξετάσει την εφαρμογή και το χρώμα του.

Το χρώμα της όψης μπορεί να ρυθμιστεί με το χρώμα της κονίας που θα χρησιμοποιηθεί. Στη συνέχεια, για να προετοιμαστεί το δόντι σας για να λάβετε την όψη, το δόντι σας θα καθαριστεί, θα γυαλιστεί – για να επιτρέψει μια ισχυρή διαδικασία συγκόλλησης.

Μια ειδική κονία εφαρμόζεται στην όψη και μετά τοποθετείται στο δόντι σας. Μόλις τοποθετηθεί σωστά στο δόντι, ο οδοντίατρός σας θα εφαρμόσει μια ειδική δέσμη φωτός στην όψη το οποίο ενεργοποιεί χημικές ουσίες στην κονία προκαλώντας το να σκληρύνει πολύ γρήγορα.

Τα τελικά βήματα περιλαμβάνουν την αφαίρεση τυχόν υπερβολικής κονίας και την τελική προσαρμογή της όψης.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα όψεις πορσελάνης;

 1. Οι όψεις πορσελάνης τοποθετούνται στην επιφάνεια του δοντιού και όχι σε όλο το δόντι όπως η θήκη δοντιού.
 2. Είναι απολύτως βιοσυμβατές (δεν είναι τοξικές)
 3. Η πορσελάνη αυξάνει σκληρότητα και την ανθεκτικότητα των δοντιών σας 
 4. Άριστο αισθητικό και οπτικό αποτέλεσμα
 5. Μπορούν να τοποθετηθούν στα περιστατικά που όψεις ρητίνης δεν μπορούν
 6. Συγκολούνται με την τεχνική bonding και έτσι δεν επηρεάζουν το δόντι σε δομικό επίπεδο

Ποια είναι τα μειονεκτήματα όψεις πορσελάνης;

 1. Είναι πιο ακριβές διότι υπάρχουν ενδιάμεσα κόστοι όπως τα εργαστηριακά.
 2. Η συγκόλληση τους είναι χρονοβόρα διότι χρειάζεται ο απόλυτος έλεγχος της περιβαλλοντικής υγρασίας.
 3. Απαιτείται η χρήση μικροσκοπίου για να διατηρηθεί όσο μεγαλύτερη γίνεται η επιφάνεια του δοντιού κατα το τρόχισμα.
 4. Πριν τη χρήση τους απαιτείται αξιολόγηση των ούλων και των δοντιών του ασθενή, καθώς και άλλες αναγκαίες αισθητικές θεραπείες για να έχουμε το σωστό αποτέλεσμα.

Πονάνε οι όψεις πορσελάνης;

Η διαδικασία τοποθέτησης όψεων πορσελάνης δεν πονάει καθόλου καθώς γίνεται τοπική αναισθησία. Ταυτόχρονα η αφαίρεση οδοντικής ουσίας με τον ειδικό τροχό είναι πολύ συντηρητική με αποτέλεσμα να αφαιρείται πολύ μικρή ποσότητα δοντιού και να είναι τελείως ανώδυνη.  

Μπορώ να βάλω όψεις πορσελάνης χωρίς τρόχισμα;

Οι όψεις πορσελάνης συνεπάγονται την χρήση ειδικού τροχού για την τοποθέτησή τους αλλά μπορεί να παραλειφθεί υπό συγκεκριμένες συνθήκες όπως όταν το δόντι δεν παρουσιάζει δυσχρωμία ή δεν προεξέχει. Στην περίπτωση που το παραπάνω δεν ισχύει, ο οδοντίατρος θα χρειαστεί να περισσότερο χώρο και πάχος δοντιού για να κάνει την συγκόλληση.

Τι είναι καλύτερο λεύκανση δοντιών ή όψεις πορσελάνης

Το αν θα κάνετε λεύκανση δοντιών με λέιζερ – μασελακια ή θα βάλετε όψεις πορσελάνης εξαρτάται άμεσα με την κατάσταση των δοντιών σας. Για παράδειγμα, αν τα δόντια σας έχουν αποχρωματιστεί και έχουν ένα γκρίζο χρώμα, τότε η λεύκανση δοντιών δεν μπορεί να σας βοηθήσει από μόνη της και θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν όψεις πορσελάνης.

Για να μάθετε τι από τα δύο μπορείτε να κάνετε θα πρέπει να γίνει ένας διαγνωστικός έλεγχος στο οδοντιατρείο μας στη Γλυφάδα.

Μπορώ να βάλω όψεις πορσελάνης αν έχω στραβά δόντια;

Ναι γενικά μπορείτε να βάλετε όψεις πορσελάνης σε στραβά δόντια, αλλά αυτό εξαρτάται από το πόσο στραβά είναι τα δόντια σας και το τι θέλετε να πετύχετε. Αυτό το ερώτημα μπορεί να απαντηθεί από τον οδοντίατρό εφόσον πραγματοποιηθεί διαγνωστικός έλεγχος.

Πόσο καιρό διαρκούν οι όψεις πορσελάνης;

Οι όψεις πορσελάνης γενικά διαρκούν μεταξύ 7 και 15 ετών. Μετά από αυτό το διάστημα, οι όψεις θα πρέπει να αντικατασταθούν.

Οι όψεις πορσελάνης χρειάζονται ειδική φροντίδα;

Οι όψεις πορσελάνης δεν απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα. Συνεχίστε να ακολουθείτε την καλή στοματική υγιεινή, συμπεριλαμβανομένου του βουρτσίσματος, του νήματος, του στοματικού διαλύματος και του ξεπλύματος με ένα αντισηπτικό στοματικό διάλυμα όπως συνήθως.

Παρόλο που οι όψεις πορσελάνης αντιστέκονται στις χρωστικές, ο οδοντίατρός σας μπορεί να σας συστήσει να αποφύγετε τρόφιμα και ποτά που προκαλούν λεκέδες (για παράδειγμα καφέ, τσάι ή κόκκινο κρασί).

Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για τις όψεις πορσελάνης;

Ναι, οι εναλλακτικές λύσεις στις όψεις είναι οι στεφάνες. Οι όψεις προσφέρουν μια ωραία ενδιάμεση επιλογή. Οι όψεις μπορεί να ταιριάζουν καλύτερα σε άτομα που θέλουν να αλλάξουν το σχήμα των δοντιών τους περισσότερο από λίγο.

Αξιολογήσεις


Katerina Diamantaki
2022-11-26
Αν υπήρχαν έξι αστέρια, θα έβαζα έξι. Κορυφαία οδοντίατρος, πλήρως καταρτισμένη, χρησιμοποιεί τις πιο σύγχρονες τεχνικές και τα πλέον ποιοτικά υλικά. Είναι λεπτολόγος, υπεύθυνη, απόλυτα τυπική στα ραντεβού και με ειλικρινή σεβασμό στον ασθενή. Άριστη τεχνική, άριστο θεραπευτικό αποτέλεσμα που ξεπέρασε κάθε προσδοκία μου. Όποιος ψάχνει ποιοτική δουλειά να την επισκεφθεί χωρίς δεύτερη σκέψη. Από τους λίγους γιατρούς που συνιστώ ανεπιφύλακτα! Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης και στη βοηθό της γιατρού, την Αγγελική, για την πολύτιμη βοήθειά της.
손진포
2022-10-27
Dr. Maria is the best dentist in Greece. I removed my molar by Dr. Maria and it was totally complerely and there was no pain. I am Korean I thought Korean dentist is the best in the world but Maria is the one of the best in the world.
stelios maliaritis
2022-09-30
Εξαιρετη επαγγελματιας και υπεροχος ανθρωπος!!! Εκανε μεγαλη υπομονη μαζι μου. Σας τη συστηνω ανεπιφυλακτα!
Fay Boyaki
2022-09-15
Best cleaning! Great dentist! Amazing and pleasant professional. I would recommend without doubt!
Vas Kim
2022-09-14
Εξαιρετική δουλειά, απίστευτο αποτέλεσμα στην λεύκανση !!! Προτείνετε με 1000 ❤️
Konstantinos Sohos
2022-09-13
Καλή δουλειά χωρίς πόνο
Apostolia Galanakh
2022-08-18
Εξαιρετική οδοντίατρος και άνθρωπος. Ήμουν στην Γλυφαδα για δουλειά και μου έσπασε το δόντι μου. Πήρα τηλέφωνο και αμέσως μου προσφέρθηκε ραντεβού. Εξαίσιο αποτέλεσμα και χωρίς καθόλου πόνο. Την συστήνω ανεπιφύλακτα.
Maria Maragoudaki
2022-08-11
Excellent service. Dr Lalousi is a very knowledgeable and experienced dentist in down town Glyfada. She very professional and kind. She explained to me the treatment procedure in details and she gave me the cost verbally and in writing. I knew in every stage of the treatment what was happening and what I had to pay. The whitening results were amazing . I am still smiling. Totally recommend her!!!
Gelina Vogiatzoglou
2022-08-03
Η κυρία Λάλουση είναι άψογη επαγγελματίας με εμπειρία, υπομονή και "ελαφρύ χέρι" (σημαντικό για οδοντίατρο, σωστά;)! Έκανα εξαγωγή πολύ γρήγορα και χωρίς πόνο! Το ιατρείο, που είναι εξοπλισμένο με υπερσύγχρονα μηχανήματα, είναι πάντα σχολαστικά καθαρό! Το ίδιο σχολαστικά είναι και τα μέτρα κατά του κορονοϊού για κάθε επισκέπτη! Και πόσο χρήσιμη η υπενθύμιση που στέλνει για τα ραντεβού μέσω μηνυμάτων! Συστήνω ανεπιφύλακτα!