Όψεις Πορσελάνης | Γλυφάδα


όψεις πορσελάνης γλυφάδα


Όψεις πορσελάνης – Ορισμός, Υλικά & Χρήση


Τι είναι οι όψεις πορσελάνης;

Οι όψεις πορσελάνης είναι λεπτές «φλούδες» ενισχυμένης οδοντιατρικής πορσελάνης (porcelain veneer) οι οποίες συγκολλούνται στην εξωτερική επιφάνεια των δοντιών με την μέθοδο bonding.

Για να γίνει αυτή η συγκόλληση απαιτείται ελάχιστο ή μηδενικό τρόχισμα των δοντιών, κάτι που τις έχει κάνει να ξεχωρίσουν σε σύγκριση με άλλες μεθόδους όπως η θήκη δοντιού διότι δεν είναι πολύ επεμβατικές. 

Οι όψεις πορσελάνης ανήκουν στον κλάδο της αισθητική οδοντιατρικής. 

Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως αντιστέκονται στις χρωστικές καλύτερα από τις όψεις ρητίνης και μιμούνται καλύτερα τις ιδιότητες που αντανακλούν το φως των φυσικών δοντιών.

 

Απο τι υλικό είναι φτιαγμένες οι όψεις πορσελάνης;

Το υλικό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή τους είναι η πορσελάνη, ένα υλικό πολύ πιο ανθεκτικό από την ρητίνη η οποία χρησιμοποιείται για την κατασκευή των όψεων ρητίνης και του λευκού σφραγίσματος.

Η πορσελάνη και αποτελεσματικά οι όψεις πορσελάνης δεν χάνουν το χρώμα τους από το πέρασμα του χρόνου ή απο διατροφικές συνήθειες ενώ ταυτόχρονα έχουν πολύ μεγάλη αντοχή στη θραύση συγκριτικά με τις όψεις ρητίνης.

 

 

Πότε χρησιμοποιούνται οι όψεις πορσελάνης;

Οι όψεις πορσελάνης χρησιμοποιούνται:

Όταν ένας ασθενης έχει αραιοδοντία (έχει αραιά δόντια). Οι όψεις πορσελάνης μπορούν να διορθώσουν την θέση των μπροστινών δοντιών και έτσι να αναβαθμίσουμε την αισθητική των δοντιών σας και να αποφευχθεί η ορθοδοντική θεραπεία.

Οταν θέλουμε να επαναφέρουμε το σχήμα των δοντιών σας τα οποία έχουν φθαρεί ή είναι σπασμένα. Οι όψεις πορσελάνης  μπορούν να βοηθήσουν διότι μπορούν να καλύψουν αυτά τα δόντια και να αποκαταστήσουν την αισθητική.  

Όταν έχετε στα δόντια σας σφραγίσματα που φαίνονται άσχημα και θέλουμε να τα καλύψουμε.

Όταν θέλουμε να μετακινήσουμε τα δόντια στη σωστή θέση, όπως για παράδειγμα όταν ένα δόντι είναι πιο μέσα από τα άλλα.

Τέλος μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις όψεις πορσελάνης σε συνδυασμό με τεχνικές λεύκανσης για να πετύχουμε λεύκανση δοντιών.

 


Όψεις πορσελάνης – Διαδικασία


Ποια είναι η διαδικασία για να βάλω όψεις πορσελάνης;

Η απόκτηση μιας όψης πορσελάνης απαιτεί συνήθως τρεις επισκέψεις στον οδοντίατρο – μία για μια συμβουλή και δύο για να παρασκευάσουν και να εφαρμόσουν τις όψεις.

Ένα ή πολλά δόντια μπορούν ταυτόχρονα να υποβληθούν στη διαδικασία επικάλυψης που περιγράφεται παρακάτω.

 

Πως γίνεται η διάγνωση και ο προγραμματισμός θεραπείας.

Αυτό το πρώτο βήμα περιλαμβάνει την ενεργό συμμετοχή σας. Εξηγήστε στον οδοντίατρό σας το αποτέλεσμα που προσπαθείτε να επιτύχετε.

Κατά τη διάρκεια αυτού του ραντεβού, ο οδοντίατρός σας θα εξετάσει τα δόντια σας για να βεβαιωθεί ότι οι όψεις πορσελάνης είναι κατάλληλες για εσάς και να συζητήσετε τι θα συνεπάγεται η διαδικασία και ορισμένους από τους περιορισμούς της.

Μπορεί επίσης να λάβει ακτινογραφίες και ενδεχομένως να κάνει πρώτα αποτυπώματα από το στόμα και τα δόντια σας.

 

– Παρασκευή όψης πορσελάνης

Για να προετοιμάσει ένα δόντι για όψη πορσελάνης ο οδοντίατρός σας θα αφαιρέσει την επιφάνεια του δοντιού, η οποία είναι μια ποσότητα σχεδόν ίση με το πάχος της όψης που πρόκειται να προστεθεί στην επιφάνεια του δοντιού.

Πριν αφαιρέσετε την αδαμαντίνη, εσείς και ο οδοντίατρος σας θα αποφασίσετε την ανάγκη για τοπικό αναισθητικό για να μουδιάσετε την περιοχή.

Στη συνέχεια, ο οδοντίατρός σας θα πάρει τα αποτυπώματα του δοντιού σας. Αυτά αποστέλλονται σε οδοντιατρικό εργαστήριο, το οποίο με τη σειρά του κατασκευάζει την όψη σας.

Χρειάζεται συνήθως 2 εβδομάδες για τον οδοντίατρό σας να λάβει την όψη πίσω από το εργαστήριο. Προσωρινές όψεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα δόντια.

 

– Συγκόλληση όψης πορσελάνης

Πριν η όψη πορσελάνης συγκολληθεί μόνιμα στο δόντι σας, ο οδοντίατρος σας θα το τοποθετήσει προσωρινά στο δόντι σας για να εξετάσει την εφαρμογή και το χρώμα του.

Το χρώμα της όψης μπορεί να ρυθμιστεί με το χρώμα της κονίας που θα χρησιμοποιηθεί. Στη συνέχεια, για να προετοιμαστεί το δόντι σας για να λάβετε την όψη, το δόντι σας θα καθαριστεί, θα γυαλιστεί – για να επιτρέψει μια ισχυρή διαδικασία συγκόλλησης.

Μια ειδική κονία εφαρμόζεται στην όψη και μετά τοποθετείται στο δόντι σας. Μόλις τοποθετηθεί σωστά στο δόντι, ο οδοντίατρός σας θα εφαρμόσει μια ειδική δέσμη φωτός στην όψη το οποίο ενεργοποιεί χημικές ουσίες στην κονία προκαλώντας το να σκληρύνει πολύ γρήγορα.

Τα τελικά βήματα περιλαμβάνουν την αφαίρεση τυχόν υπερβολικής κονίας και την τελική προσαρμογή της όψης.

 


Όψεις πορσελάνης – Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα


Ποια είναι τα πλεονεκτήματα όψεις πορσελάνης;

Τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι όψεις πορσελάνης είναι τα ακόλουθα: 

  1. Οι όψεις πορσελάνης τοποθετούνται στην επιφάνεια του δοντιού και όχι σε όλο το δόντι όπως η θήκη δοντιού.
  2. Είναι απολύτως βιοσυμβατές (δεν είναι τοξικές)
  3. Η πορσελάνη αυξάνει σκληρότητα και την ανθεκτικότητα των δοντιών σας 
  4. Άριστο αισθητικό και οπτικό αποτέλεσμα
  5. Μπορούν να τοποθετηθούν στα περιστατικά που όψεις ρητίνης δεν μπορούν
  6. Συγκολούνται με την τεχνική bonding και έτσι δεν επηρεάζουν το δόντι σε δομικό επίπεδο

 

Ποια είναι τα μειονεκτήματα όψεις πορσελάνης;

Οι όψεις πορσελάνης προσφέρουν τα ακόλουθα μειονεκτήματα:

  1. Είναι πιο ακριβές διότι υπάρχουν ενδιάμεσα κόστοι όπως τα εργαστηριακά.
  2. Η συγκόλληση τους είναι χρονοβόρα διότι χρειάζεται ο απόλυτος έλεγχος της περιβαλλοντικής υγρασίας.
  3. Απαιτείται η χρήση μικροσκοπίου για να διατηρηθεί όσο μεγαλύτερη γίνεται η επιφάνεια του δοντιού κατα το τρόχισμα.
  4. Πριν τη χρήση τους απαιτείται αξιολόγηση των ούλων και των δοντιών του ασθενή, καθώς και άλλες αναγκαίες αισθητικές θεραπείες για να έχουμε το σωστό αποτέλεσμα.

 


Όψεις Πορσελάνης – Πόνος


Πονάνε οι όψεις πορσελάνης;

Η διαδικασία τοποθέτησης όψεων πορσελάνης δεν πονάει καθόλου καθώς γίνεται τοπική αναισθησία. Ταυτόχρονα η αφαίρεση οδοντικής ουσίας με τον ειδικό τροχό είναι πολύ συντηρητική με αποτέλεσμα να αφαιρείται πολύ μικρή ποσότητα δοντιού και να είναι τελείως ανώδυνη.  

 


Όψεις Πορσελάνης – Τρόχισμα


Μπορώ να βάλω όψεις πορσελάνης χωρίς τρόχισμα;

Οι όψεις πορσελάνης συνεπάγονται την χρήση ειδικού τροχού για την τοποθέτησή τους αλλά μπορεί να παραλειφθεί υπό συγκεκριμένες συνθήκες όπως όταν το δόντι δεν παρουσιάζει δυσχρωμία ή δεν προεξέχει.

Στην περίπτωση που το παραπάνω δεν ισχύει, ο οδοντίατρος θα χρειαστεί να περισσότερο χώρο και πάχος δοντιού για να κάνει την συγκόλληση.

 


Όψεις Πορσελάνης ή Λεύκανση δοντιών


Τι είναι καλύτερο λεύκανση δοντιών ή όψεις πορσελάνης;

Το αν θα κάνετε λεύκανση δοντιών με λειζερ – μασελακια ή θα βάλετε όψεις πορσελάνης εξαρτάται άμεσα με την κατασταση των δοντιών σας. 

Για παράδειγμα, αν τα δόντια σας έχουν αποχρωματιστεί και έχουν ένα γκρίζο χρώμα, τότε η λεύκανση δοντιών δεν μπορεί να σας βοηθήσει απο μόνη της και θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν όψεις πορσελάνης.

Για να μάθετε τι απο τα δύο μπορείτε να κάνετε θα πρέπει να γίνει ένας διαγνωστικός έλεγχος στο οδοντιατρείο μας στη Γλυφάδα.

 


Όψεις Πορσελάνης σε στραβά δόντια


Μπορώ να βάλω όψεις πορσελάνης αν έχω στραβά δόντια;

Ναι γενικα μπορείτε να βάλετε όψεις πορσελάνης σε στραβά δόντια, αλλά αυτό εξαρτάται από το πόσο στραβά είναι τα δόντια σας και το τι θέλετε να πετύχετε. 

Αυτό το ερώτημα μπορεί να απαντηθεί από τον οδοντιατρό εφόσον πραγματοποιηθεί διαγνωστικός έλεγχος.

 


Όψεις πορσελάνης – Διάρκεια, χρόνος ζωής & φροντίδα


Πόσο καιρό διαρκούν οι όψεις πορσελάνης;

Οι όψεις πορσελάνης γενικά διαρκούν μεταξύ 7 και 15 ετών. Μετά από αυτό το διάστημα, οι όψεις θα πρέπει να αντικατασταθούν.

 

Οι όψεις πορσελάνης χρειάζονται ειδική φροντίδα;

Οι όψεις πορσελάνης δεν απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα. Συνεχίστε να ακολουθείτε την καλή στοματική υγιεινή, συμπεριλαμβανομένου του βουρτσίσματος, του νήματος, του στοματικού διαλύματος και του ξεπλύματος με ένα αντισηπτικό στοματικό διάλυμα όπως συνήθως.

Παρόλο που οι όψεις πορσελάνης αντιστέκονται στις χρωστικές, ο οδοντίατρός σας μπορεί να σας συστήσει να αποφύγετε τρόφιμα και ποτά που προκαλούν λεκέδες (για παράδεγμα καφέ, τσάι ή κόκκινο κρασί).

 


Όψεις πορσελάνης – Εναλλακτικές λύσεις και επιλογές


Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για τις όψεις πορσελάνης;

Ναι, οι εναλλακτικές λύσεις στις όψεις είναι οι στεφάνες. Οι όψεις προσφέρουν μια ωραία ενδιάμεση επιλογή. Οι όψεις μπορεί να ταιριάζουν καλύτερα σε άτομα που θέλουν να αλλάξουν το σχήμα των δοντιών τους περισσότερο από λίγο.


Για να μάθετε το ακριβές κόστος της δικής σας θεραπείας με όψεις πορσελάνης, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους παρακάτω τρόπους:

Τηλεφωνικά:  2114167676

Email: info@marialalousi.com

Φόρμα επικοινωνίας: (Εδώ)

βάση 48 αξιολογήσεων.
Evi Goggolidou
2021-09-27
επαληθεύτηκε
Εξαιρετική για σφραγίσματα δοντιών και καθαρισμό!
Nikolas Afordakos
2021-09-14
επαληθεύτηκε
Επισκέφθηκα την Δρ. Λαλούση για μια δυσκολη περίπτωση οδοντικού εμφυτεύματος και έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα. Η Δρ. Λαλούση έχει εμπειρία για να διαχειριστεί ακόμα και τις πιο δύσκολες περιπτώσεις και από εδώ και πέρα θα είναι η πρώτη μου επιλογή για όλες τις οδοντιατρικές εργασίες.
Itachi Uchiha
2021-09-06
επαληθεύτηκε
Δεν θα σχολιάσω για πτυχία και εμπειρία. Εμένα αυτό που μ'εντυπωσίασε ήταν το απαλό της χέρι. Να μπορώ να πηγαίνω σε ένα ιατρείο χωρίς να φοβάμαι τον πόνο. Η καλύτερη οδοντίατρος στη Γλυφάδα.
Meat Slabs
2021-09-05
επαληθεύτηκε
Μοντερνο οδοντιατρειο με ευκολη προσβαση στο κεντρο της Γλυφάδας, με ιδιαιτερη προσοχη στην υγιεινη και στην καθαριοτητα. Αψογο αισθητικο αποτελεσμα με την ολοκεραμικη θηκη σε μπροστινο δοντι. Η οδοντιατρος μου εξηγησε αναλυτικα ολες τις πιθανες λυσεις.
Δεσποινα Τζηλιαλη
2021-09-04
επαληθεύτηκε
Η οδοντίατρος Μαρία Λαλουση έκανε εξαιρετική δουλειά. Η θεραπεία ουλίτιδας μου έσωσε πραγματικά το στόμα και η λεύκανση με έκανε να έχω ξανά αυτοπεποίθηση για τα δόντια μου!!
alex athiniotis
2021-09-04
επαληθεύτηκε
Εξαιρετική δουλειά. Η οδοντίατρος Μαρία Λαλουση είναι πραγματικός επαγγελματίας. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από το σφράγισμα και τον καθαρισμό!!
Braum Fredd
2021-08-31
επαληθεύτηκε
I had a terrible tooth ache and i went to her dental office without an appointment. Thankfully she was not busy and took care of my pain. Thank you Maria. I definitely recommend her to everyone especially to native English speakers since her English is on point. You are the best dentist in Glyfada. Thank you 🙂
Aristotelis Tsagkarogiannis
2021-08-19
επαληθεύτηκε
The professionalism and friendliness of Dr Maria Lalousi is outstanding! The best dental care I have ever experienced! Great office located directly in downtown of Glyfada.
Grigorios Vichos
2021-08-16
επαληθεύτηκε
Από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας μας, όταν επισκέφτηκα το οδοντιατρείο της κας Λαλουση στη Γλυφάδα, κατάλαβα ότι είχα να κάνω με μια σοβαρή επαγγελματία. Στο πρόσωπο της Μαρίας βρήκα κυρίως μια φίλη. Αυτό που με κέρδισε πέρα από την αξιοπιστία της, ήταν ο τρόπος που με φρόντισε, συνεπής, φιλικός και ειλικρινής. Πρόκειται για μια σοβαρή επαγγελματία που είναι πρόθυμη να βοηθήσει ανά πάσα στιγμή και όποτε χρειάστηκα την βοηθεια της ήταν άμεση. Θεωρώ σημαντικό να υπάρχει ένας άνθρωπος τον οποίο μπορείς ανά πάσα στιγμή να εμπιστευτείς, ώστε να σε βοηθήσει σε μία κρίσιμη στιγμή.
Glykeria Gkougkoudi
2021-08-14
επαληθεύτηκε
Επιστημονική κατάρτιση και ήθος. Συνιστώ ανεπιφύλακτα για υγιή δόντια και για λεύκανση με την οποία έχω μείνει πολύ ευχαριστημένη

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart