Ένθετα – Επένθετα Γλυφάδα

ένθετα επένθετα γλυφάδα

Τι είναι τα Ένθετα – Επένθετα;


Τα ένθετα και τα επένθετα είναι αποκαταστάσεις των πίσω  δοντιών, που κατασκευάζονται σε οδοντοτεχνικό εργαστήριο από πορσελάνη ή ρητίνη.

Ο διαχωρισμός και η ονομασία ένθετων και επένθετων αποκαταστάσεων γίνεται ανάλογα με το μέγεθος  και το μέρος του δοντιού που αποκαθιστούν. 

Για παράδειγμα τα επένθετα χρησιμοποιούνται σε φυσικά δόντια στα οποία λείπει οδοντική ουσία και τα σφραγίσματα δεν μπορούν να καλύψουν.

Είναι πολύ συχνό φαινόμενο ο κόσμος να τα αποκαλεί σφραγίσματα, αλλά δεν είναι. Τα ένθετα και τα επένθετα έχουν τελείως διαφορετικό τρόπο κατασκευής και τοποθέτησης στο στόμα. Έτσι εξασφαλίζουν μεγαλύτερη αντοχή σε σχέση με τα κλασσικά σφραγίσματα.

 

Απο τι υλικά είναι φτιαγμένα τα ένθετα επένθετα;


Ως προς τα υλικά επιλογής έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα στα ένθετα πορσελάνης ή ρητίνης κατασκευασμένα με παραδοσιακούς τρόπους ή με ψηφιακή τεχνολογία(CAD/CAM). 

Η επιλογή βασίζεται σε παραμέτρους όπως το μέγεθος της αποκατάστασης, η θέση του δοντιού στο τόξο, η ύπαρξη ή όχι βρυγμού και οι οικονομικές δυνατότητες του ασθενούς μας.

Τα επένθετα ρητίνης εξασφαλίζουν θαυμάσιο αισθητικό αποτέλεσμα, είναι οικονομικότερα από τα επένθετα πορσελάνης και επιδιορθώνονται ευκολότερα. 

Τι διαδικασία χρειάζεται για να βάλω ένθετα – επένθετα;


Χρειάζονται δύο ραντεβού για την ολοκλήρωση ενός επένθετου.

Στο πρώτο αφαιρείται από το δόντι το παλιό σφράγισμα και πιθανή τερηδόνα. 

Συνεχίζουμε διαμορφώνοντας την κοιλότητα του δοντιού με τον κατάλληλο τρόπο.

Το πρώτο ραντεβού τελειώνει με την λήψη του αποτυπώματος του δοντιού σας το οποίο θα σταλεί στο εργαστήριο.

Το δεύτερο ραντεβού πραγματοποιείται η συγκόλληση του επένθετου.

Ανάμεσα στο πρώτο και στο δεύτερο ραντεβού μεσολαβεί χρόνος λίγων ημερών.

Σε αυτή την διάρκεια το δόντι είναι προστατευμένο με ένα προσωρινό σφράγισμα.

Ένθετα & Επένθετα – Πριν και Μετά


Ποια τα πλεονεκτήματα του ένθετου – επένθετου;


Το ένθετο -επένθετο πλεονεκτεί έναντι ενός απλού σφραγίσματος γιατί:

  1. Είναι κατασκευασμένο από υλικά με καλύτερες ιδιότητες και αντοχές
  2. Έχει υψηλή αισθητική
  3. Έχει μεγαλύτερη αντοχή στον χρόνο
  4. Βοηθά στην προστασία του δοντιού από κατάγματα

 

Ποια τα μειονεκτήματα του ένθετου – επένθετου;


Τα μειονεκτήματα του ένθετου- επένθετου είναι ότι απαιτεί δύο ραντεβού για την ολοκλήρωση του

και ότι είναι πιο ακριβό από ένα σφράγισμα.

Πόσο κοστίζουν τα ένθετα & επένθετα;


Το κόστος και η τιμή για να βάλει κάποιος ασθενής ένθετες ή επένθετες αποκαταστάσεις στα δόντια του διαφέρει λόγω αρκετών παραγόντων.

Οι κύριοι παράγοντες που επειρεάζουν το κόστος των ένθετων ή επένθετων είναι το υλικό που θα επιλέξει ο ασθενής και το πρόβλημα που υπάρχει.

Για να μάθετε το ακριβές κόστος της δικής σας θεραπείας ή αν θέλετε να κλείσετε ραντεβού ή και να ζητήσετε την συμβουλή κάποιου οδοντιάτρου τότε μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους παρακάτω τρόπους:

 

Τηλεφωνικά  2114167676

Email  info@marialalousi.com

Φόρμα επικοινωνίας (Εδώ)

βάση 48 αξιολογήσεων.
Evi Goggolidou
2021-09-27
επαληθεύτηκε
Εξαιρετική για σφραγίσματα δοντιών και καθαρισμό!
Nikolas Afordakos
2021-09-14
επαληθεύτηκε
Επισκέφθηκα την Δρ. Λαλούση για μια δυσκολη περίπτωση οδοντικού εμφυτεύματος και έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα. Η Δρ. Λαλούση έχει εμπειρία για να διαχειριστεί ακόμα και τις πιο δύσκολες περιπτώσεις και από εδώ και πέρα θα είναι η πρώτη μου επιλογή για όλες τις οδοντιατρικές εργασίες.
Itachi Uchiha
2021-09-06
επαληθεύτηκε
Δεν θα σχολιάσω για πτυχία και εμπειρία. Εμένα αυτό που μ'εντυπωσίασε ήταν το απαλό της χέρι. Να μπορώ να πηγαίνω σε ένα ιατρείο χωρίς να φοβάμαι τον πόνο. Η καλύτερη οδοντίατρος στη Γλυφάδα.
Meat Slabs
2021-09-05
επαληθεύτηκε
Μοντερνο οδοντιατρειο με ευκολη προσβαση στο κεντρο της Γλυφάδας, με ιδιαιτερη προσοχη στην υγιεινη και στην καθαριοτητα. Αψογο αισθητικο αποτελεσμα με την ολοκεραμικη θηκη σε μπροστινο δοντι. Η οδοντιατρος μου εξηγησε αναλυτικα ολες τις πιθανες λυσεις.
Δεσποινα Τζηλιαλη
2021-09-04
επαληθεύτηκε
Η οδοντίατρος Μαρία Λαλουση έκανε εξαιρετική δουλειά. Η θεραπεία ουλίτιδας μου έσωσε πραγματικά το στόμα και η λεύκανση με έκανε να έχω ξανά αυτοπεποίθηση για τα δόντια μου!!
alex athiniotis
2021-09-04
επαληθεύτηκε
Εξαιρετική δουλειά. Η οδοντίατρος Μαρία Λαλουση είναι πραγματικός επαγγελματίας. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από το σφράγισμα και τον καθαρισμό!!
Braum Fredd
2021-08-31
επαληθεύτηκε
I had a terrible tooth ache and i went to her dental office without an appointment. Thankfully she was not busy and took care of my pain. Thank you Maria. I definitely recommend her to everyone especially to native English speakers since her English is on point. You are the best dentist in Glyfada. Thank you 🙂
Aristotelis Tsagkarogiannis
2021-08-19
επαληθεύτηκε
The professionalism and friendliness of Dr Maria Lalousi is outstanding! The best dental care I have ever experienced! Great office located directly in downtown of Glyfada.
Grigorios Vichos
2021-08-16
επαληθεύτηκε
Από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας μας, όταν επισκέφτηκα το οδοντιατρείο της κας Λαλουση στη Γλυφάδα, κατάλαβα ότι είχα να κάνω με μια σοβαρή επαγγελματία. Στο πρόσωπο της Μαρίας βρήκα κυρίως μια φίλη. Αυτό που με κέρδισε πέρα από την αξιοπιστία της, ήταν ο τρόπος που με φρόντισε, συνεπής, φιλικός και ειλικρινής. Πρόκειται για μια σοβαρή επαγγελματία που είναι πρόθυμη να βοηθήσει ανά πάσα στιγμή και όποτε χρειάστηκα την βοηθεια της ήταν άμεση. Θεωρώ σημαντικό να υπάρχει ένας άνθρωπος τον οποίο μπορείς ανά πάσα στιγμή να εμπιστευτείς, ώστε να σε βοηθήσει σε μία κρίσιμη στιγμή.
Glykeria Gkougkoudi
2021-08-14
επαληθεύτηκε
Επιστημονική κατάρτιση και ήθος. Συνιστώ ανεπιφύλακτα για υγιή δόντια και για λεύκανση με την οποία έχω μείνει πολύ ευχαριστημένη

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart