Ένθετα – Επένθετα

Τι είναι τα Ένθετα – Επένθετα;

Τα ένθετα και τα επένθετα είναι αποκαταστάσεις των πίσω  δοντιών, που κατασκευάζονται σε οδοντοτεχνικό εργαστήριο από πορσελάνη ή ρητίνη. Ο διαχωρισμός και η ονομασία ένθετων και επένθετων αποκαταστάσεων γίνεται ανάλογα με το μέγεθος  και το μέρος του δοντιού που αποκαθιστούν. 

Για παράδειγμα τα επένθετα χρησιμοποιούνται σε φυσικά δόντια στα οποία λείπει οδοντική ουσία και τα σφραγίσματα δεν μπορούν να καλύψουν.

Είναι πολύ συχνό φαινόμενο ο κόσμος να τα αποκαλεί σφραγίσματα, αλλά δεν είναι. Τα ένθετα και τα επένθετα έχουν τελείως διαφορετικό τρόπο κατασκευής και τοποθέτησης στο στόμα. Έτσι εξασφαλίζουν μεγαλύτερη αντοχή σε σχέση με τα κλασσικά σφραγίσματα.

Από τι υλικά είναι φτιαγμένα τα ένθετα επένθετα;

Ως προς τα υλικά επιλογής έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα στα ένθετα πορσελάνης ή ρητίνης κατασκευασμένα με παραδοσιακούς τρόπους ή με ψηφιακή τεχνολογία(CAD/CAM). 

Η επιλογή βασίζεται σε παραμέτρους όπως το μέγεθος της αποκατάστασης, η θέση του δοντιού στο τόξο, η ύπαρξη ή όχι βρυγμού και οι οικονομικές δυνατότητες του ασθενούς μας. Τα επένθετα ρητίνης εξασφαλίζουν θαυμάσιο αισθητικό αποτέλεσμα, είναι οικονομικότερα από τα επένθετα πορσελάνης και επιδιορθώνονται ευκολότερα. 

Τι διαδικασία χρειάζεται για να βάλω ένθετα – επένθετα;

Χρειάζονται δύο ραντεβού για την ολοκλήρωση ενός επένθετου. Στο πρώτο αφαιρείται από το δόντι το παλιό σφράγισμα και πιθανή τερηδόνα. Συνεχίζουμε διαμορφώνοντας την κοιλότητα του δοντιού με τον κατάλληλο τρόπο.

Το πρώτο ραντεβού τελειώνει με την λήψη του αποτυπώματος του δοντιού σας το οποίο θα σταλεί στο εργαστήριο. Το δεύτερο ραντεβού πραγματοποιείται η συγκόλληση του επένθετου. Ανάμεσα στο πρώτο και στο δεύτερο ραντεβού μεσολαβεί χρόνος λίγων ημερών. Σε αυτή την διάρκεια το δόντι είναι προστατευμένο με ένα προσωρινό σφράγισμα.

Ποια τα πλεονεκτήματα τους;

  1. Είναι κατασκευασμένο από υλικά με καλύτερες ιδιότητες και αντοχές
  2. Έχει υψηλή αισθητική
  3. Έχει μεγαλύτερη αντοχή στον χρόνο
  4. Βοηθά στην προστασία του δοντιού από κατάγματα

Πόσο κοστίζουν τα ένθετα & επένθετα;

Το κόστος και η τιμή για να βάλει κάποιος ασθενής ένθετες ή επένθετες αποκαταστάσεις στα δόντια του διαφέρει λόγω αρκετών παραγόντων. Οι κύριοι παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος των ένθετων ή επένθετων είναι το υλικό που θα επιλέξει ο ασθενής και το πρόβλημα που υπάρχει.

Αξιολογήσεις


XK KNS CO EE
2022-06-15
επαληθεύτηκε
Άψογη επαγγελματίας! Υπέροχη δουλειά. Αξίζει μία φορά επίσκεψη για να γίνει η οδοντίατρος σου! Ένας πολύ ωραίος χώρος και πεντακάθαρος στο κέντρο της Γλυφάδας!
Annita Papanikolaou
2022-06-08
επαληθεύτηκε
Excellent work. Finally a dentist of high calibre.
Dimitris Psarras
2022-06-01
επαληθεύτηκε
Η καλύτερη οδοντίατρος που έχω γνωρίσει
Sofia Fotopoulou
2022-05-19
επαληθεύτηκε
Επισκέφτηκα την οδοντίατρο Μαρία Λαλουση μετά από σύσταση γιατί είχα σπάσει το δόντι μου. Το αποτέλεσμα της ολοκεραμικης θήκης που μου έβαλε ήταν εκπληκτικό. Το χρώμα της θήκης ακριβώς το ίδιο με τα υπόλοιπα δόντια μου. Εξαιρετική δουλειά και πολύ καλή επαγγελματίας. Ο δε χώρος του ιατρείου σχεδόν αποστειρωμενος ακολουθώντας όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής!!!
Xristina Dedempili
2022-05-19
επαληθεύτηκε
Εκπληκτική οδοντίατρος και πάνω από όλα άνθρωπος ! Ο χώρος πεντακάθαρος και εξαιρετικό αποτέλεσμα στην λεύκανση των δοντιών και την συνιστώ ανεπιφύλακτα για οποιοσδήποτε οδοντιατρική θεραπεία !!
Rita Acar
2022-05-13
επαληθεύτηκε
Very professional service, good attention to the patient and the specific case and needs. Highly recommend. Dr. Maria also speaks perfect English, in case you don't speak greek :)!
Annalique Giannoulatou
2022-05-03
επαληθεύτηκε
I took my son for an emergency extraction whilst on holiday. I was extremely impressed with the speed and efficiency Maria demonstrated. My son felt at ease and the tooth was taken out without complications. In so far as I booked myself a check up and proceeded with a dental hygiene session too! Superb results in a modern and immaculately clean surgery . Thank you Maria!
Anna Liosatou
2022-04-18
επαληθεύτηκε
Επισκέφθηκα την Δρ Μαρία Λάλουση για έναν έλεγχο και καθαρισμό των δοντιών μου μετά από παρότρυνση του συζύγου μου που την είχε είδη επισκεφθεί και είχε μείνει απόλυτα ευχαριστημένος . Πρέπει να αναφέρω ότι δυστυχώς ο φόβος μου με είχε κρατήσει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα / χρόνια μακριά από τον οδοντίατρο… Μετά από αρκετά εύκολα και δύσκολα σφραγίσματα και αντικατάσταση παλιάς θήκης θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί με τον χαρακτήρα της και τον επαγγελματισμό της με έπεισε ότι άξιζε με το παραπάνω να την εμπιστευτώ! Πρέπει δε να τονίσω ότι καταφέρνει να είναι υπομονετική και φιλική, Οι κανόνες υγιεινής τηρούνται άψογα και το ιατρείο, τα μηχανήματα και κάθε τι που χρησιμοποιεί πραγματικά εντυπωσιάζουν.
Just a G
2022-04-12
επαληθεύτηκε
Very good service, very clean environment, skillful dentist. Totally recommend Maria Lalousi