Θεραπεία Ουλίτιδας στη Γλυφάδα

Η ουλίτιδα είναι μια από τις ήπιες νόσους των ούλων. Η φλεγμονή των ούλων ή αλλιώς ουλίτιδα είναι η πρώτη ένδειξη ύπαρξης νόσου στα ούλα, αλλά ευτυχώς μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα. Η ουλίτιδα αν και είναι πολύ συχνή, πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι νοσούν λόγο της ήπιας μορφής και συμπτωμάτων. 

Αν η ουλίτιδα δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, μπορεί να εξελιχθεί σε περιοδοντίτιδα (περιοδοντική νόσος), η οποία μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια δοντιών και να προκαλέσει αλλαγές στο σχήμα του προσώπου σας. 

Ποια είναι η θεραπεία της ουλίτιδας;

Η θεραπεία της ουλίτιδας περιλαμβάνει 2 καθαρισμούς ο οποίοι πραγματοποιούνται μέσα σε διάστημα 1-2 εβδομάδων. Αφού ολοκληρωθεί ο πρώτος καθαρισμός και η αφαίρεση της πλάκας, οι ασθενείς θα πρέπει να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες που δόθηκαν από τον οδοντίατρο σχετικά με την στοματική τους υγιεινή. 

Ταυτόχρονα ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιεί και κάποιο ειδικό στοματικό διάλυμα ή/και ειδική οδοντόκρεμα. Κατά τον δεύτερο καθαρισμό γίνεται αξιολόγηση και ανάλογα με τα ευρήματα προγραμματίζεται το επόμενο ραντεβού για καθαρισμό.

Ποια είναι τα αίτια της ουλίτιδας;

Τα αίτια της ουλίτιδας είναι ποικίλα. Η ουλίτιδα συνήθως προκαλείται από κακή ή ανεπαρκής στοματική υγιεινή. Αυτό σημαίνει ότι τα δόντια σας δεν καθαρίζονται σωστά με την οδοντόβουρτσα ή και οδοντικό νήμα, με αποτέλεσμα την δημιουργία πλάκας στα δόντια (αόρατη στρώση βακτηρίων).

Αν αυτή η πλάκα συσσωρευτεί, μπορεί να οδηγήσει σε βακτηριακή λοίμωξη, η οποία είναι μία από τις πιο συχνές αιτίες φλεγμονής των ούλων. Στην περίπτωση που η ουλίτιδα έχει εμφανιστεί από κακή στοματική υγιεινή, τότε μπορεί να αντιμετωπιστεί με καθαρισμό δοντιών από τον οδοντίατρο και σωστό βούρτσισμα από τον ασθενή.

Παρακάτω θα βρείτε τους πιο συχνούς παράγοντες και αίτια που μπορούν να προκαλέσουν ουλίτιδα:

 1. Κακή στοματική υγιεινή
 2. Κάπνισμα 
 3. Διαβήτης
 4. Ορισμένα φάρμακα
 5. Σπασμένα σφραγίσματα
 6. Εγκυμοσύνη (λόγω ορμονικών αλλαγών)
 7. Γενετική προδιάθεση

Ποια είναι τα συμπτώματα της ουλίτιδας;

Τα συμπτώματα της ουλίτιδας είναι τα ακόλουθα:

 1. Φλεγμονή στα ούλα, δημαδή τα ούλα είναι κόκκινα, μαλακά και πρησμένα.
 2. Παρατηρείται συχνή αιμορραγία των ούλων
 3. Τα ούλα φαίνεται πως απομακρύνονται από τα δόντια
 4. Αισθάνεστε ότι τα δόντια σας είναι χαλαρά 
 5. Υπάρχει πόνος όταν μασάτε ή όταν καταναλώνετε κρύο και ζεστό φαγητό

Πονάει η ουλίτιδα;

Ο πόνος στα ούλα είναι αρκετά υποκειμενικός. Σε γενικές γραμμές οι περιοδοντικές νόσοι όπως ουλίτιδα και περιοδοντίτιδα δεν παρουσιάζουν έντονο και οξύ πόνο. Ταυτόχρονα είναι σημαντικό να αναφερθεί πως η θεραπεία της ουλίτιδας είναι τελείως ανώδυνη.

Μπορώ να πάρω αντιβίωση για την καταπολέμηση της ουλίτιδας;

Η ουλίτιδα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη χρήση μόνο μιας αντιβίωσης και για αυτό δεν συνίσταται πάντα. Η λήψη αντιβίωσης είναι απαραίτητη μόνο εάν ο ασθενής νοσεί από ένα σπάνιο είδος ουλίτιδας η οποία ονομάζεται ελκονεκρωτική ουλίτιδα.

Τι οδοντόβουρτσα πρέπει να χρησιμοποιώ όταν έχω ουλίτιδα;

Υπάρχουν αρκετές οδοντόβουρτσες και στοματικά διαλύματα τα οποία πωλούνται αποκλειστικά σε φαρμακεία.

Η αντιμετώπιση και η πρόληψη της ουλίτιδας μπορεί να επιτευχθεί με το καθημερινό και σωστό καθαρισμό των δοντιών με τη χρήση της σωστής οδοντόβουρτσας και του κατάλληλου νήματος και στοματικού διαλύματος.

Αξιολογήσεις


XK KNS CO EE
2022-06-15
επαληθεύτηκε
Άψογη επαγγελματίας! Υπέροχη δουλειά. Αξίζει μία φορά επίσκεψη για να γίνει η οδοντίατρος σου! Ένας πολύ ωραίος χώρος και πεντακάθαρος στο κέντρο της Γλυφάδας!
Annita Papanikolaou
2022-06-08
επαληθεύτηκε
Excellent work. Finally a dentist of high calibre.
Dimitris Psarras
2022-06-01
επαληθεύτηκε
Η καλύτερη οδοντίατρος που έχω γνωρίσει
Sofia Fotopoulou
2022-05-19
επαληθεύτηκε
Επισκέφτηκα την οδοντίατρο Μαρία Λαλουση μετά από σύσταση γιατί είχα σπάσει το δόντι μου. Το αποτέλεσμα της ολοκεραμικης θήκης που μου έβαλε ήταν εκπληκτικό. Το χρώμα της θήκης ακριβώς το ίδιο με τα υπόλοιπα δόντια μου. Εξαιρετική δουλειά και πολύ καλή επαγγελματίας. Ο δε χώρος του ιατρείου σχεδόν αποστειρωμενος ακολουθώντας όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής!!!
Xristina Dedempili
2022-05-19
επαληθεύτηκε
Εκπληκτική οδοντίατρος και πάνω από όλα άνθρωπος ! Ο χώρος πεντακάθαρος και εξαιρετικό αποτέλεσμα στην λεύκανση των δοντιών και την συνιστώ ανεπιφύλακτα για οποιοσδήποτε οδοντιατρική θεραπεία !!
Rita Acar
2022-05-13
επαληθεύτηκε
Very professional service, good attention to the patient and the specific case and needs. Highly recommend. Dr. Maria also speaks perfect English, in case you don't speak greek :)!
Annalique Giannoulatou
2022-05-03
επαληθεύτηκε
I took my son for an emergency extraction whilst on holiday. I was extremely impressed with the speed and efficiency Maria demonstrated. My son felt at ease and the tooth was taken out without complications. In so far as I booked myself a check up and proceeded with a dental hygiene session too! Superb results in a modern and immaculately clean surgery . Thank you Maria!
Anna Liosatou
2022-04-18
επαληθεύτηκε
Επισκέφθηκα την Δρ Μαρία Λάλουση για έναν έλεγχο και καθαρισμό των δοντιών μου μετά από παρότρυνση του συζύγου μου που την είχε είδη επισκεφθεί και είχε μείνει απόλυτα ευχαριστημένος . Πρέπει να αναφέρω ότι δυστυχώς ο φόβος μου με είχε κρατήσει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα / χρόνια μακριά από τον οδοντίατρο… Μετά από αρκετά εύκολα και δύσκολα σφραγίσματα και αντικατάσταση παλιάς θήκης θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί με τον χαρακτήρα της και τον επαγγελματισμό της με έπεισε ότι άξιζε με το παραπάνω να την εμπιστευτώ! Πρέπει δε να τονίσω ότι καταφέρνει να είναι υπομονετική και φιλική, Οι κανόνες υγιεινής τηρούνται άψογα και το ιατρείο, τα μηχανήματα και κάθε τι που χρησιμοποιεί πραγματικά εντυπωσιάζουν.
Just a G
2022-04-12
επαληθεύτηκε
Very good service, very clean environment, skillful dentist. Totally recommend Maria Lalousi