Ουλίτιδα – Θεραπεία, Αιτια και Συμπτώματα

ουλίτιδα


Ουλίτιδα – Ορισμός


Τι είναι η ουλίτιδα;

Η ουλίτιδα είναι μια από τις ήπιες νόσους των ούλων. Η φλεγμονή των ούλων ή αλλιώς ουλίτιδα είναι η πρώτη ένδειξη ύπαρξης νόσου στα ούλα, αλλά ευτυχώς μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα. 

Η ουλίτιδα αν και είναι πολύ συχνή, πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι νοσούν λόγο της ήπιας μορφής και συμπτωμάτων. 

Αν η ουλίτιδα δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, μπορεί να εξελιχθεί σε περιοδοντίτιδα (περιοδοντική νόσος), η οποία μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια δοντιών και να προκαλέσει αλλαγές στο σχήμα του προσώπου σας. 

 


Ουλίτιδα – Αίτια


Ποια είναι τα αίτια της ουλίτιδας;

Τα αίτια της ουλίτιδας είναι ποικίλα. Η ουλίτιδα συνήθως προκαλείται από κακή ή ανεπαρκής στοματική υγιεινή. Αυτό σημαίνει ότι τα δόντια σας δεν καθαρίζονται σωστά με την οδοντόβουρτσα ή και οδοντικό νήμα, με αποτέλεσμα την δημιουργία πλάκας στα δόντια (αόρατη στρώση βακτηρίων).

Αν αυτή η πλάκα συσσωρευτεί, μπορεί να οδηγήσει σε βακτηριακή λοίμωξη, η οποία είναι μία από τις πιο συχνές αιτίες φλεγμονής των ούλων.

Στην περίπτωση που η ουλίτιδα έχει εμφανιστεί από κακή στοματική υγιεινή, τότε μπορεί να αντιμετωπιστεί με καθαρισμό δοντιών από τον οδοντίατρο και σωστό βούρτσισμα απο τον ασθενή.

Παρακάτω θα βρείτε τους πιο συχνούς παράγοντες και αίτια που μπορούν να προκαλέσουν ουλίτιδα:

 1. Κακή στοματική υγιεινή
 2. Κάπνισμα 
 3. Διαβήτης
 4. Ορισμένα φάρμακα
 5. Σπασμένα σφραγίσματα
 6. Εγκυμοσύνη (λόγω ορμονικών αλλαγών)
 7. Γενετική προδιάθεση

 


Ουλίτιδα – Συμπτώματα


Ποια είναι τα συμπτώματα της ουλίτιδας;

Τα συμπτώματα της ουλίτιδας είναι τα ακόλουθα:

 1. Φλεγμονή στα ούλα, δημαδή τα ούλα είναι κόκκινα, μαλακά και πρησμένα.
 2. Παρατηρείται συχνή αιμορραγία των ούλων
 3. Τα ούλα φαίνεται πως απομακρύνονται από τα δόντια
 4. Αισθάνεστε ότι τα δόντια σας είναι χαλαρά 
 5. Υπάρχει πόνος όταν μασάτε ή όταν καταναλώνετε κρύο και ζεστό φαγητό

 


Ουλίτιδα – Πόνος


Πονάει η ουλίτιδα;

Ο πόνος στα ούλα είναι αρκετά υποκειμενικός. Σε γενικές γραμμές οι περιοδοντικές νόσοι όπως ουλίτιδα και περιοδοντίτιδα δεν παρουσιάζουν έντονο και οξύ πόνο. Ταυτόχρονα είναι σημαντικό να αναφερθεί πως η θεραπεία της ουλίτιδας είναι τελείως ανώδυνη.

 


Ουλίτιδα – Θεραπεία και Αντιμετώπιση


Ποια είναι η θεραπεία της ουλίτιδας;

Η θεραπεία της ουλίτιδας περιλαμβάνει 2 καθαρισμούς ο οποίοι πραγματοποιούνται μέσα σε διάστημα 1-2 εβδομάδων.

Αφού ολοκληρωθεί ο πρώτος καθαρισμός και η αφαίρεση της πλάκας, οι ασθενείς θα πρέπει να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες που δόθηκαν από τον οδοντίατρο σχετικά με την στοματική τους υγιεινή. 

Ταυτόχρονα ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιεί και κάποιο ειδικό στοματικό διάλυμα ή/και ειδική οδοντόκρεμα.

Κατά τον δεύτερο καθαρισμό γίνεται αξιολόγηση και ανάλογα με τα ευρήματα προγραμματίζεται το επόμενο ραντεβού για καθαρισμό. 

 


Ουλίτιδα – Αντιβίωση


Μπορώ να πάρω αντιβίωση για την καταπολέμηση της ουλίτιδας;

Η ουλίτιδα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη χρήση μόνο μιας αντιβίωσης και για αυτό δεν συνίσταται πάντα. 

Η λήψη αντιβίωσης είναι απαραίτητη μόνο εάν ο ασθενής νοσεί από ένα σπάνιο είδος ουλίτιδας η οποία ονομάζεται ελκονεκρωτική ουλίτιδα

 


Ουλίτιδα – Οδοντόβουρτσα


 Τι οδοντόβουρτσα πρέπει να χρησιμοποιώ όταν έχω ουλίτιδα ή κατά την θεραπεία;

Υπάρχουν αρκετές οδοντόβουρτσες και στοματικά διαλύματα τα οποία πωλούνται αποκλειστικά σε φαρμακεία.

Η αντιμετώπιση και η πρόληψη της ουλίτιδας μπορεί να επιτευχθεί με το καθημερινό και σωστό καθαρισμό των δοντιών με τη χρήση της σωστής οδοντόβουρτσας και του κατάλληλου νήματος και στοματικού διαλύματος.


 

Για να μάθετε περισσότερα για την θεραπεία ουλίτιδας ή αν θα θέλατε να κλείσετε ένα ραντεβού, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους παρακάτω τρόπους:

Τηλεφωνικά  2114167676

Email  info@marialalousi.com

Φόρμα επικοινωνίας (Εδώ)

βάση 48 αξιολογήσεων.
Evi Goggolidou
2021-09-27
επαληθεύτηκε
Εξαιρετική για σφραγίσματα δοντιών και καθαρισμό!
Nikolas Afordakos
2021-09-14
επαληθεύτηκε
Επισκέφθηκα την Δρ. Λαλούση για μια δυσκολη περίπτωση οδοντικού εμφυτεύματος και έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα. Η Δρ. Λαλούση έχει εμπειρία για να διαχειριστεί ακόμα και τις πιο δύσκολες περιπτώσεις και από εδώ και πέρα θα είναι η πρώτη μου επιλογή για όλες τις οδοντιατρικές εργασίες.
Itachi Uchiha
2021-09-06
επαληθεύτηκε
Δεν θα σχολιάσω για πτυχία και εμπειρία. Εμένα αυτό που μ'εντυπωσίασε ήταν το απαλό της χέρι. Να μπορώ να πηγαίνω σε ένα ιατρείο χωρίς να φοβάμαι τον πόνο. Η καλύτερη οδοντίατρος στη Γλυφάδα.
Meat Slabs
2021-09-05
επαληθεύτηκε
Μοντερνο οδοντιατρειο με ευκολη προσβαση στο κεντρο της Γλυφάδας, με ιδιαιτερη προσοχη στην υγιεινη και στην καθαριοτητα. Αψογο αισθητικο αποτελεσμα με την ολοκεραμικη θηκη σε μπροστινο δοντι. Η οδοντιατρος μου εξηγησε αναλυτικα ολες τις πιθανες λυσεις.
Δεσποινα Τζηλιαλη
2021-09-04
επαληθεύτηκε
Η οδοντίατρος Μαρία Λαλουση έκανε εξαιρετική δουλειά. Η θεραπεία ουλίτιδας μου έσωσε πραγματικά το στόμα και η λεύκανση με έκανε να έχω ξανά αυτοπεποίθηση για τα δόντια μου!!
alex athiniotis
2021-09-04
επαληθεύτηκε
Εξαιρετική δουλειά. Η οδοντίατρος Μαρία Λαλουση είναι πραγματικός επαγγελματίας. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από το σφράγισμα και τον καθαρισμό!!
Braum Fredd
2021-08-31
επαληθεύτηκε
I had a terrible tooth ache and i went to her dental office without an appointment. Thankfully she was not busy and took care of my pain. Thank you Maria. I definitely recommend her to everyone especially to native English speakers since her English is on point. You are the best dentist in Glyfada. Thank you 🙂
Aristotelis Tsagkarogiannis
2021-08-19
επαληθεύτηκε
The professionalism and friendliness of Dr Maria Lalousi is outstanding! The best dental care I have ever experienced! Great office located directly in downtown of Glyfada.
Grigorios Vichos
2021-08-16
επαληθεύτηκε
Από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας μας, όταν επισκέφτηκα το οδοντιατρείο της κας Λαλουση στη Γλυφάδα, κατάλαβα ότι είχα να κάνω με μια σοβαρή επαγγελματία. Στο πρόσωπο της Μαρίας βρήκα κυρίως μια φίλη. Αυτό που με κέρδισε πέρα από την αξιοπιστία της, ήταν ο τρόπος που με φρόντισε, συνεπής, φιλικός και ειλικρινής. Πρόκειται για μια σοβαρή επαγγελματία που είναι πρόθυμη να βοηθήσει ανά πάσα στιγμή και όποτε χρειάστηκα την βοηθεια της ήταν άμεση. Θεωρώ σημαντικό να υπάρχει ένας άνθρωπος τον οποίο μπορείς ανά πάσα στιγμή να εμπιστευτείς, ώστε να σε βοηθήσει σε μία κρίσιμη στιγμή.
Glykeria Gkougkoudi
2021-08-14
επαληθεύτηκε
Επιστημονική κατάρτιση και ήθος. Συνιστώ ανεπιφύλακτα για υγιή δόντια και για λεύκανση με την οποία έχω μείνει πολύ ευχαριστημένη

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart