Θεραπεία Ουλίτιδας στη Γλυφάδα

Η ουλίτιδα είναι μια από τις ήπιες νόσους των ούλων. Η φλεγμονή των ούλων ή αλλιώς ουλίτιδα είναι η πρώτη ένδειξη ύπαρξης νόσου στα ούλα, αλλά ευτυχώς μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα. Η ουλίτιδα αν και είναι πολύ συχνή, πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι νοσούν λόγο της ήπιας μορφής και συμπτωμάτων. 

Αν η ουλίτιδα δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, μπορεί να εξελιχθεί σε περιοδοντίτιδα (περιοδοντική νόσος), η οποία μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια δοντιών και να προκαλέσει αλλαγές στο σχήμα του προσώπου σας. 

Ποια είναι η θεραπεία της ουλίτιδας;

Η θεραπεία της ουλίτιδας περιλαμβάνει 2 καθαρισμούς ο οποίοι πραγματοποιούνται μέσα σε διάστημα 1-2 εβδομάδων. Αφού ολοκληρωθεί ο πρώτος καθαρισμός και η αφαίρεση της πλάκας, οι ασθενείς θα πρέπει να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες που δόθηκαν από τον οδοντίατρο σχετικά με την στοματική τους υγιεινή. 

Ταυτόχρονα ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιεί και κάποιο ειδικό στοματικό διάλυμα ή/και ειδική οδοντόκρεμα. Κατά τον δεύτερο καθαρισμό γίνεται αξιολόγηση και ανάλογα με τα ευρήματα προγραμματίζεται το επόμενο ραντεβού για καθαρισμό.

Ποια είναι τα αίτια της ουλίτιδας;

Τα αίτια της ουλίτιδας είναι ποικίλα. Η ουλίτιδα συνήθως προκαλείται από κακή ή ανεπαρκής στοματική υγιεινή. Αυτό σημαίνει ότι τα δόντια σας δεν καθαρίζονται σωστά με την οδοντόβουρτσα ή και οδοντικό νήμα, με αποτέλεσμα την δημιουργία πλάκας στα δόντια (αόρατη στρώση βακτηρίων).

Αν αυτή η πλάκα συσσωρευτεί, μπορεί να οδηγήσει σε βακτηριακή λοίμωξη, η οποία είναι μία από τις πιο συχνές αιτίες φλεγμονής των ούλων. Στην περίπτωση που η ουλίτιδα έχει εμφανιστεί από κακή στοματική υγιεινή, τότε μπορεί να αντιμετωπιστεί με καθαρισμό δοντιών από τον οδοντίατρο και σωστό βούρτσισμα από τον ασθενή.

Παρακάτω θα βρείτε τους πιο συχνούς παράγοντες και αίτια που μπορούν να προκαλέσουν ουλίτιδα:

 1. Κακή στοματική υγιεινή
 2. Κάπνισμα 
 3. Διαβήτης
 4. Ορισμένα φάρμακα
 5. Σπασμένα σφραγίσματα
 6. Εγκυμοσύνη (λόγω ορμονικών αλλαγών)
 7. Γενετική προδιάθεση

Ποια είναι τα συμπτώματα της ουλίτιδας;

Τα συμπτώματα της ουλίτιδας είναι τα ακόλουθα:

 1. Φλεγμονή στα ούλα, δημαδή τα ούλα είναι κόκκινα, μαλακά και πρησμένα.
 2. Παρατηρείται συχνή αιμορραγία των ούλων
 3. Τα ούλα φαίνεται πως απομακρύνονται από τα δόντια
 4. Αισθάνεστε ότι τα δόντια σας είναι χαλαρά 
 5. Υπάρχει πόνος όταν μασάτε ή όταν καταναλώνετε κρύο και ζεστό φαγητό

Πονάει η ουλίτιδα;

Ο πόνος στα ούλα είναι αρκετά υποκειμενικός. Σε γενικές γραμμές οι περιοδοντικές νόσοι όπως ουλίτιδα και περιοδοντίτιδα δεν παρουσιάζουν έντονο και οξύ πόνο. Ταυτόχρονα είναι σημαντικό να αναφερθεί πως η θεραπεία της ουλίτιδας είναι τελείως ανώδυνη.

Μπορώ να πάρω αντιβίωση για την καταπολέμηση της ουλίτιδας;

Η ουλίτιδα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη χρήση μόνο μιας αντιβίωσης και για αυτό δεν συνίσταται πάντα. Η λήψη αντιβίωσης είναι απαραίτητη μόνο εάν ο ασθενής νοσεί από ένα σπάνιο είδος ουλίτιδας η οποία ονομάζεται ελκονεκρωτική ουλίτιδα.

Τι οδοντόβουρτσα πρέπει να χρησιμοποιώ όταν έχω ουλίτιδα;

Υπάρχουν αρκετές οδοντόβουρτσες και στοματικά διαλύματα τα οποία πωλούνται αποκλειστικά σε φαρμακεία.

Η αντιμετώπιση και η πρόληψη της ουλίτιδας μπορεί να επιτευχθεί με το καθημερινό και σωστό καθαρισμό των δοντιών με τη χρήση της σωστής οδοντόβουρτσας και του κατάλληλου νήματος και στοματικού διαλύματος.

Αξιολογήσεις


Katerina Diamantaki
2022-11-26
Αν υπήρχαν έξι αστέρια, θα έβαζα έξι. Κορυφαία οδοντίατρος, πλήρως καταρτισμένη, χρησιμοποιεί τις πιο σύγχρονες τεχνικές και τα πλέον ποιοτικά υλικά. Είναι λεπτολόγος, υπεύθυνη, απόλυτα τυπική στα ραντεβού και με ειλικρινή σεβασμό στον ασθενή. Άριστη τεχνική, άριστο θεραπευτικό αποτέλεσμα που ξεπέρασε κάθε προσδοκία μου. Όποιος ψάχνει ποιοτική δουλειά να την επισκεφθεί χωρίς δεύτερη σκέψη. Από τους λίγους γιατρούς που συνιστώ ανεπιφύλακτα! Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης και στη βοηθό της γιατρού, την Αγγελική, για την πολύτιμη βοήθειά της.
손진포
2022-10-27
Dr. Maria is the best dentist in Greece. I removed my molar by Dr. Maria and it was totally complerely and there was no pain. I am Korean I thought Korean dentist is the best in the world but Maria is the one of the best in the world.
stelios maliaritis
2022-09-30
Εξαιρετη επαγγελματιας και υπεροχος ανθρωπος!!! Εκανε μεγαλη υπομονη μαζι μου. Σας τη συστηνω ανεπιφυλακτα!
Fay Boyaki
2022-09-15
Best cleaning! Great dentist! Amazing and pleasant professional. I would recommend without doubt!
Vas Kim
2022-09-14
Εξαιρετική δουλειά, απίστευτο αποτέλεσμα στην λεύκανση !!! Προτείνετε με 1000 ❤️
Konstantinos Sohos
2022-09-13
Καλή δουλειά χωρίς πόνο
Apostolia Galanakh
2022-08-18
Εξαιρετική οδοντίατρος και άνθρωπος. Ήμουν στην Γλυφαδα για δουλειά και μου έσπασε το δόντι μου. Πήρα τηλέφωνο και αμέσως μου προσφέρθηκε ραντεβού. Εξαίσιο αποτέλεσμα και χωρίς καθόλου πόνο. Την συστήνω ανεπιφύλακτα.
Maria Maragoudaki
2022-08-11
Excellent service. Dr Lalousi is a very knowledgeable and experienced dentist in down town Glyfada. She very professional and kind. She explained to me the treatment procedure in details and she gave me the cost verbally and in writing. I knew in every stage of the treatment what was happening and what I had to pay. The whitening results were amazing . I am still smiling. Totally recommend her!!!
Gelina Vogiatzoglou
2022-08-03
Η κυρία Λάλουση είναι άψογη επαγγελματίας με εμπειρία, υπομονή και "ελαφρύ χέρι" (σημαντικό για οδοντίατρο, σωστά;)! Έκανα εξαγωγή πολύ γρήγορα και χωρίς πόνο! Το ιατρείο, που είναι εξοπλισμένο με υπερσύγχρονα μηχανήματα, είναι πάντα σχολαστικά καθαρό! Το ίδιο σχολαστικά είναι και τα μέτρα κατά του κορονοϊού για κάθε επισκέπτη! Και πόσο χρήσιμη η υπενθύμιση που στέλνει για τα ραντεβού μέσω μηνυμάτων! Συστήνω ανεπιφύλακτα!